Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ cdm.me ]

04. 02. 2019. 11:31 >> 11:09

DOM ZADRAVLJA PODGORICA

Vakcinisano 450 osoba, vakcina ima dovoljno

U Domu zdravlja Podgorica je u toku vakcinacija protiv gripa, a vakcina ima dovoljno, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Kako ističu, do sada je vakcinisano preko sedam i po hiljada građana, od čega gotovo pet hiljada starijih od 65 godina, preko dvije i po hiljade hroničnih bolesnika i zdravih osoba ispod 65. godina i oko 150 djece.

"S obzirom da je broj oboljelih od respiratornih infekcija u porastu, posljednjih sedmica povećan je broj vakcinisanih, tako je samo u prethodnoj sedmici vakcinisano je oko 450 osoba", dodaju iz Doma zdravlja.

Budući da je vakcinacija najefikasnija preventivna mjera, kada se radi o sprečavanju obolijevanja i komplikacija gripa, još jednom pozivaju sve građane koji imaju indikaciju da se jave svom izabranom doktoru i što prije vakcinišu i time zaštite sebe i doprinesu sprečavanju širenja virusa.

“Vakcinacija se preporučuje djeci starijoj od šest mjeseci sa hroničnim oboljenjima respiratornog sistema, kardiovaskularnog sistema i bubrega, osobama koje se liječe od metaboličkih poremećaja (kao što je šećerna bolest) i sa smanjenom funkcijom imunološkog sistema, uključujući i lica sa HIV/AIDS-om, kao i osobama koje imaju transplantirane organe”, ističu oni.

Takođe, vakcinanacija se preporučuje svim osobama starijim od 65 godina, hronično oboljelim osobama, koje žive u kolektivnom smještaju, zdravstvenim radnicima i saradnicima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније