Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

01. 02. 2019. 10:17 >> 09:47

ZZZCG I CEDEM

Sporazumom do bolje razmjene informacija

Odlučni da uspostave saradnju i poboljšaju razmjenu informacija u oblasti zapošljavanja i socijalne inkluzije teže zapošljivih lica Zavod za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG) i Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) potpisali su Sporazum o saradnji.

Sporazum su potpisali direktor Zavoda Suljo Mustafić i direktorica CEDEM-a Milena Bešić.

Saradnja Zavoda i CEDEM-a, posebno će se odnositi na oblasti vezane za osobe sa invaliditetom kao i za romsku i egipćansku populaciju u cilju unapređenja mobilnosti radne snage i podsticanja na aktivno traženje posla.

Njegova primjena omogućiće obostranu i kontinuiranu razmjenu iskustava ali i pristup informacijama i relevantnim podacima, iz domena nadležnosti, uz poštovanje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Direktor Zavoda Suljo Mustafić, ukazujući na značaj potpisivanja sporazuma, rekao je da mu je veliko zadovoljstvo što je danas ugostio predstavnike respektabilne organizacije kao što je CEDEM. On je tom prilikom naglasio da je siguran da će saradnja biti uspješna i plodotvorna.

"Kroz multisektorski pristup i različite aspekte svih mjera koje sprovodi Zavod za zapošljavanje siguran sam da ćemo, u narednom periodu, uspjeti da uradimo dobre i korisne stvari prvenstveno u cilju smanjenja nezaposlenosti. Posebnu pažnju dužni smo posvetiti zapošljavanju i socijalnoj inkluziji teže zapošljivih lica, kojih nažalost ima jako puno", kazao je Mustafić.

On je istakao da će Zavod za zapošljavanje i dalje biti otvoren za sve opravdane inicijative iz civilnog društva.

"Mislimo da su nam ovakva partnerstva izuzetno značajna. Otvorenošću prema inicijativama koje dolaze iz civilnog društva mjeri se i stepen naše uspješnosti", kazao je on.

Direktorica CEDEM-a Milena Bešić kazala je da se raduje budućoj saradnji sa Zavodom za zapošljavanje.

"Osim smanjenja nezaposlenosti, kao jednog od prioritetnih ciljeva u društvu, nikako ne smijemo zanemariti važnost poštovanja međunarodnih standarda zaštite ljudskih prava prilikom zapošljavanja, tokom radnog odnosa, kroz zdravstvenu zaštitu, zaštitu ličnog integriteta i dostojanstva ličnosti. Vjerujem da je izuzetno važno da se o ovim pitanjima, koja su zajednički interes, bavimo kroz multisektorski pristup tako da je današnje potpisivanje Sporazuma korak naprijed u oblasti saradnje javnog sektora i civilnog društva", kazala je Bešić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније