Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 01. 2019. 17:15   >>  16:53

RAIČEVIĆ PORUČIO

Veliki broj mladih vidi perspektivu u maslinarstvu

Opština Bar će i u narednom periodu kroz agrobudžet i podsticajne mjere nastaviti sa sufinanisiranjem poljoprivrednih proizvođača sa ciljem povećanja broja mladih zasada, kvaliteta proizvoda i konkurentnosti, poručio je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

Raičević je razgovarao sa predstavnicima Udruženja maslinara na temu unaprijeđenja kvaliteta maslinovog ulja i konkurentnosti na domaćem i međunarodnom tržištu.

On je istakao da je Udruženje maslinara u dosadašnjem periodu svoga djelovanja pokazalo spremnost da rješava i najveće izazove i da ono predstavlja primjer kako se proizvođači trebaju udruživati sa ciljem artikulisanja zajedničkih ciljeva i interesa.

„Udruženje maslinara okuplja maslinare sa svih područja naše opštine, a posebno me raduje činjenica što ono okuplja veliki broj mladih maslinara koji svoju perspektivu vide u maslinarstvu. Iz tog razloga, Opština Bar će i u narednom periodu kroz agrobudžet i podsticajne mjere nastaviti sa sufinanisiranjem poljoprivrednih proizvođača sa ciljem povećanja broja mladih zasada, kvaliteta proizvoda i konkurentnosti“, kazao je Raičević.

Sastanak sa predstavnicima Udruženja maslinara bila je prilika da predsjednik Opštine posjeti rekonstruisani stari kameni most na Suvom potoku, ali i jedan od najvećih barskih maslinjaka u Džidžarinu.

„Vlasnici maslinjaka u Džidžarinu su uložili značajna sredstva u izgradnji puta prema maslinjacima i lokalna uprava će pružiti svu neophodnu pomoć u pravcu završetka ove dionice puta, ali i unaprijeđenju putne infrastrukture koja je u funkciji razvoja poljoprivrede u Baru“, kazao je Raičević pri tom navodeći da se sanacija mora sprovesti na način da ne poremeti ambijantalnu cjelinu, ne samo maslinjaka koji se tamo nalaze, već i Starog Bara kao važne turističke ponude grada.

Ćazim Alković, predsjednik Udruženja maslinara Bara zahvalio je predsjedniku Opštine Bar na pomoći koju lokalna uprava u kontinuitetu pruža kako udruženju, tako i razvoju maslinarstva i kazao da je današnja posjeta predsjednika Opštine potvrda uspješnosti saradnje lokalne uprave i udruženja.

Na kraju, predsjednik Opštine Bar je izrazio je očekivanje da će radovi na izgradnji Kuće maslina u Starom Baru otpočeti u relativno skorijem roku i da će ona, osim dodatne turističke ponude, predstavljati važan proizvodni i edukativni centar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније