Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

31. 01. 2019. 09:14 >> 08:45

NA SKADARSKOM JEZERU

Spriječili nezakonit izlov ribe

U reonima Đolja Gašovica i u Riječkom kanalu, nadležni su spriječili dvije osobe u nezakonitom izlovu ribe i od njih su oduzeli plinske lampe i osti, saopštio je Nenad Ivanović direktor NP Skadarsko jezero. Ivanović je podsjetio da su, prije nekoliko dana, takođe zbog nezakonitog izlova, dvije osobe kažnjene 500 eura.

"U akciji Službe zaštite koja je realizovana u noći između 29. i 30.01.2019. godine u reonima Đolja Gašovica i u Riječkom kanalu, zatečena su dva lica kako vrše nelegalan izlov ribe upotrebom plinske lampe i osti, informisao je Nenad Ivanović direktor NP Skadarsko jezero", navodi se u saopštenju NP Skadarsko jezero.

Od zatečenih lica privremeno su oduzeta sredstva: dva drvena čuna, dva vanbrodska motora, dvije plinske lampe, dva komada osti, dvije plinske boce. Lica zatečena u vršenju nelegalnog izlova ribe biće procesuirana nadležnim državnim organima.

"Nacionalni park u cilju očuvanja ribljeg fonda, kao i u cilju zaštite bogatog prirodnog nasljeđa Skadarskog jezera, apeluje na svijest ukupne društvene zajednice da se odgovorno odnosi prema najznačajnijim vrijednostima Nacionalnog parka.
Ističemo da je način korišćenja, zaštite, očuvanja, uzgoja i ulova riba uređeno Zakonom o slatkovodnom ribarstvu i akvakulturi kojim je definisano da najniža kazna za prekršaj iznosi 500 eura", navodi se u saopštenju.

Iz NP Skadarsko jezero podsjetili su i da su 26.01.2019. godine, akcijom pripadnika Uprave policije-plovne jedinice i Službe zaštite NP Skadarsko jezero u mjestu Podhum zatečena dva lica kako vrše nelegalan izlov ribe upotrebom plinske lampe i osti. Tokom ove akcije od zatečenih lica privremeno su oduzeta sredstva: plinska lampa, osti i plinska boca.

Lica su procesuirana inspektorici za poljoprivredu i ribarstvo koja im je prekršajnim nalogom izrekla kaznu u iznosu od 500 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније