Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

29. 01. 2019. 18:12 >> 17:40

DEFINISANI CILJEVI

Usvojen plan rada ASK za ovu godinu

Savjet Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) usvojio je danas Plan rada Agencije za ovu godinu, pri čijoj izradi su, kako je saopšteno, uzete u obzir preporuke eksperata Savjeta Evrope.

"Dokumentom su definisani strateški ciljevi koje ASK planira da postigne u svim oblastima svog rada u ovoj godini, ključne aktivnosti kojima će ti ciljevi biti realizovani, kao i indikatori rezultata i očekivani rezultati", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Planom utvrđeno 13 strateških ciljeva, koji slijede ključne oblasti rada Agencije, i koji će se realizovati kroz sprovođenje ukupno 62 aktivnosti i 275 indikatora rezultata.

Plan sadrži vremenski okvir za realizaciju aktivnosti, učesnike u tim aktivnostima i odgovorna lica za njihovu realizaciju.

Kako je saopšteno iz Savjeta, u odnosu na planove rada iz prethodne tri godine, dokument sadrži izvjesne izmjene u pogledu strukture i broja strateških ciljeva, aktivnosti i indikatora rezultata.

"Posebnu novinu u strukturi Plana predstavlja uvođenje kolone “očekivani ishodi” za svaku pojedinačnu aktivnost, što ima za cilj sveobuhvatno praćenje realizacije zadatih strateških ciljeva i obezbjeđivanje detaljnih i jasnih informacija o rezultatima aktivnosti Agencija u prevenciji korupcije", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je cilj i pružanje konkretnih i mjerljivih podataka o rezultatima Agencije po svim oblastima.

Podaci o rezultatima rada će biti prezentovani u kvartalnim izvještajima o radu Agencije, kao i u godišnjem Izvještaj o radu tog organa.

Kao strateški ciljevi u Planu rada za ovu godinu definisani su sprječavanje sukoba interesa, poštovanje ograničenja u vršenju javnih funkcija, provjera izvještaja o prihodima i imovini javnih funkcionera, kao i kontrola finansiranja političkih subjekata i izbornih kampanja.

Među strateškim ciljevima su i unaprjeđenje integriteta u javnom sektoru donošenjem planova, postupanje po prijavama o ugrožavanju javnog interesa koje upućuju na korupciju i zaštita zviždača koji ispunjavaju zakonske uslove za zaštitu.

"ASK će nastaviti sa podnošenjem zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka i izdavanje prekršajnih naloga, davanjem mišljenja na propise iz oblasti antikorupcije, informativnim i antikorupcijskim kampanjama, međunarodnim aktivnostima i nadzorom nad sprovođenjem Zakona lobiranj", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali iz Savjeta, u cilju jačanja transparentnosti, efikasnosti i efektivnosti rada Agencije, Plan rada predviđa i dalja unaprjeđenja informacionog sistema tog organa.

"U izradi Plana rada ASK-a za ovu godinu uzete su u obzir preporuke eksperata SE koji su bili angažovani u toku pripreme ovog dokumenta, kao i preporuke Savjeta Agencije", kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније