Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

28. 01. 2019. 12:21 >> 11:52

POBJEDNICI EUROMETRIJE KOD JANOVIĆA

Evropske vrijednosti najbolji putokaz za mlade

Ministar sporta i mladih Nikola Janović, primio je tri prvoplasirane ekipe kviza "Eumetrija" i njihove nastavnike, koji je realizovala nevladina organizacija CGO.

Ministar Janović je istakao da Ministarstvo sporta i mladih, kao generalni pokrovitelj ovog projekta i na ovaj način pruža doprinos promociji evropskih vrijednosti među mladima u Crnoj Gori.

Najznačajniji dio projekta je informisanje mladih o brojnim temama u vezi sa EU, u oblastima istorije, kulture i geografije, u okviru kviza "Eumetrija".

Miloš Knežević, koordinator projekta, ispred Centra za građansko obrazovanje se zahvalio ministru na prijemu i Ministarstvu sporta i mladih na podršci ovom projektu.

Prvoplasirani timovi iz Rožaja, Cetinja i Bijelog Polja su pokazali odlično znanje u oblasti evropskih integracija i motivisali mlade da budu bolje upoznati i aktivniji u ovom ključnom spoljnopolitičkom prioritetu naše države. Pobjednički tim iz Rožaja je posjetio Brisel i institucije EU na studijskom putovanju, gdje su učenici imali priliku da svoje znanje potvrde i u praksi.

Ministar je ovom prilikom nagrađenim učenicima uručio evropske omladinske kartice, uz koje će moći da ostvare popuste, ne samo u Crnoj Gori, nego i u zemljama EU.

Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih će i dalje biti podrška u promociji evropskih vrijednosti i osnaživanju mladih u procesu evropskih integracija, kao i u svim oblastima od interesa za mlade.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније