Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

28. 01. 2019. 12:14 >> 11:51
46

MITROPOLIT CPC U ITALIJI

Kraljici Jeleni podići spomenik u CG

Tokom boravka u Italiji, mitropolit CPC Mihailo je posjetio Nacionalni institut Savoja i u razgovoru s čelnicima te institucije podržao njihovu inicijativu da se u Crnoj Gori podigne spomenik kraljici Jeleni, i da se taj prijedlog pošalje nadležnim državnim organima u Crnoj Gori, saopšteno je iz CPC.

Delegacija Crnogorske pravoslavne crkve, na čelu sa mitropolitom Mihailom, bila je u posjeti italijanskoj eparhiji Crnogorske pravoslavne crkve.

U poznatom hramu Panteonu u Rimu, u prisustvu velikog broja vjernika i članova društva koje njeguje prijateljske veze između vladajućih kuća Savoja i Petrović Njegoš, vladika Mihailo blagoslovio je zastavu vladajuće kuće Savoja.

Kako je saopšteno iz CPC, na svetoj arhijerejskoj liturgiji u crkvi Svete Trojice u Apriliji, u predgrađu Rima, mitropolit Mihailo rukopoložio je novog sveštenika CPC u Italiji gospodina Maria Điovanija.

Tokom posjete delegacije CPC Gaeti, mitropolita Mihaila sa saradnicima je primio, biskup Gaete monsinjor Luiđi Vari.

"Nakon toga delegacija CPC i društvo Savoja su položili cvijeće na spomenik kraljici Jeleni u Gaeti. U katoličkoj crkvi u Gaeti Mihailo je sa biskupom Luiđijem Varijem i predstavnicima katoličke i pravoslavnih crkva u Italiji učestvovao u duhovnoj ceremoniji kojoj je prisustvovao veliki broj vjernika", saopšteno je iz CPC.

Пратите нас на

Коментари46

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније