Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

25. 01. 2019. 17:08 >> 12:03
4

KCCG

Pokvarena oba aparata za radioterapiju

U Klinici za onkologiju i radioterapiju Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) trenutno su u kvaru oba aparata za radioterapiju.

Kako je saopšteno iz KCCG, do kvara na linearnom akceleratoru, marke Varian, vjerovatno je došlo zbog problema u napajanju električnom energijom.

Ovlašćeni serviser, kako dodaju, radi na otklanjanju kvara, tako da se očekuje da aparat bude u funkciji narednih par dana.

"Aparat je od puštanja u rad do sada radio u punom kapacitetu, sve veći broj pacijenata se uvodi na zračenje, što je redovna procedura, jer se radi na unapređenju rada naprednim tehnikama koje su specifične za svaki aparat za zračenje", dodaju iz KCCG.

Kako su kazali, drugi aparat za zračenje marke Siemens je u kvaru i u toku je nabavka potrebnih djelova, koje treba zamijeniti da bi se kvar otklonio.

"Očekujemo da će i on biti u funkciji početkom sljedeće sedmice. Treba napomenuti da ovaj aparat radi od 2010. godine u punom kapacitetu, na njemu je zračen veliki broj pacijenata, pa su i kvarovi neminovni", objašnjavaju.

Svi pacijenti kojima je propisan taj vid terapije obaviješteni su da aparati trenutno ne radi i na vrijeme će biti informisani o novom terminu zračenja.

"Nažalost, u pitanju su tehnički problemi, koji se dešavaju i očekivani su kada se radi sa ovako sofisticiranom medicinskom opremom", saopštili su iz Kliničkog centra.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније