Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

25. 01. 2019. 14:39 >> 14:09

POTPISAN MEMORANDUM

Studenti medicine na usavršavanju u Versaju

Studenti osnovnih i postdiplomskih studija medicine, naročito u oblasti kardiologije, intenzivne njege, onkologije i javnog zdravlja, moći će, radi usavršavanja znanja, da provedu jedan semestar ili studijsku godinu na Univerzitetu u Versaju.

To je predviđeno Memorandum o saradnji između Univerziteta Crne Gore i Univerziteta u Versaju, koji je potpisan danas u Podgorici.

Saopšteno je da se u cilju jačanja međunarodne saradnje i razvoja strateških partnerstava sa univerzitetima na prostoru Evropske unije, rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić sastao se predstavnicom Univerziteta u Versaju.

Odredbe Memoranduma predviđaju razmjenu nastavnika, istraživača, studenata postdiplomskih studija, gostujuća predavanja, zajedničke video konferencije, realizaciju praktičnog rada i druge aktivnosti od zajedničkog interesa.

Već u februaru studenti Medicinskog fakulteta imaju mogućnost da se prijave na program razmjene i provedu jedan ili dva semestra na Univerzitetu u Versaju.

"O procesu aplikacije i selekcije kandidata studenti će biti informisani već naredne sedmice", kaže se u saopštenju.

Dogovoreno je i da se u ovom semestru organizuje gostujuće predavanje profesora sa Univerziteta u Versaju, kao i prioritetne oblasti za rad na naučno-istraživačkim projektima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније