Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

24. 01. 2019. 06:57   >>  06:29

DRUGI KRITIČNO

VDT pokrenuo istragu zbog smrti dječaka

Desetomjesečni dječak koji je primljen u Institut za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore KCCG i dalje je životno ugrožen, a ljekari sumnjaju da je riječ o gripu.

Takođe, u Dječjoj bolnici prije tri dana usljed gripa preminuo je dvoipodišnjak iz Bara, a Dnevne novine nezvanično saznaju da je Više državno tužilaštvo pokrenulo istragu u ovom slučaju.

“Dječak starosti 10 mjeseci, koji je primljen u Institut za bolesti djece KCCG sa ozbiljnim respiratornim problemima, životno je ugrožen, priključen na mehaničku ventilaciju uz mjere intenzivne podrške i stalnog monitoringa vitalnih parametara. Još nije poznat rezultat testa na grip, ali po kliničkom toku i RTG snimku pluća radi se o teškoj respiratornoj infekciji, te je u tom smislu ordinirana i adekvatna antibiotska, antivirusna i simptomatska terapija”, saopštili su zvanično iz najveće zdravstvene ustanove u zemlji.

Crnom Gorom ne hara novi virus, poručili su juče iz Instituta za javno zdravlje, povodom spekulacija da je dvoipogodišnji dječak, koji je preminuo prije tri dana u Dječjoj bolnici, žrtva novog virusa koji ne reaguje na ljekove protiv gripa.

“Ne postoje bilo kakve indicije da se radi o bilo kakvom novom soju virusa koji se nalazi u cirkulaciji, te je krajnje opasno davati mjesto i medijski prostor glasinama i raznim spekulacijama koje za cilj imaju da unesu nemir i paniku”, ističu iz Instituta.

Glavni problem je, pojašnjavaju, percepcija javnosti koja grip, kao i mnoge zarazne bolesti i dalje doživljava kao blagu i beznačajnu bolest, iako smo svjedoci da se smrtni slučajevi koji se povezuju sa infekcijom virusom gripe bilježe iz godine u godinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније