Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

23. 01. 2019. 21:37   >>  21:08

ODGOVOR MINISTARSTVA

Univerzitetski centar dom studenata, a ne hotel

"Nijesmo dozvolili da Univerzitetski centar u Beranama, kao kapitalni projekat, u koji je Vlada Crne Gore, a ne opština, uložila 3,5 miliona eura, bude pretvoren u hotel, kako je to opština Berane tražila, i koji bi njeno rukovodstvo koristilo shodno svojim potrebama, već dom učenika i studenata", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

To je napisano u odgovoru Opštini Berane koja je danas saopštila da Ministarstvo prosvjete useljava đake u prostorije Univerzitetskog centra, iako još nije okončan sudski spor oko tog zdanja.

Iz Ministarstva su u odgovoru naveli da je centar rekonstruisan, i da će takav biti od najveće koristi građanima Berana i studentima i đacima koje svoje obrazovanje nastavljaju na teritoriji ove opštine.

“Da ne govorimo o tome da njegovi prihvatni kapaciteti od preko 200 mjesta otvaraju mogućnosti za otvaranje novih studijskih programa na teritoriji opštine Berane, čemu je Vlada u potpunosti posvećena”, navodi se u saopštenju.  

Pitanje same uknjižbe tog objekta je potpuno jasno, kažu iz Ministarstva.

“ Uprava za nekretnine je, rješavajući po zahtjevu Uprave za imovinu, upisala pravo svojine na predmetnoj parceli na državu Crnu Goru. Objektom, opet u skladu sa zakonom, upravlja JU Dom učenika i studenata čiji je osnivač Vlada Crne Gore. Dodatno, Ministarstvo finansija kao drugostepeni organ, je potvrdio sve navedeno. Taj objekat sada je na raspolaganju našim đacima i studentima. Što dodatno čini javno problematizovanje te činjenice vrlo čudnim”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dodaje se da još čudnije djeluje to što opština Berane problematizuje to što Vlada Crne Gore želi da Berane učini univerzitetskim centrom, kojeg nema bez savremenih smještajnih kapaciteta za učenike i studente, a što Univerzitetski centar svakako obezbjeđuje.  

“Na kraju, cijenimo neozbiljnim „obradu“ ove teme kroz saopštenja za javnost, koje je svedeno na politikanske kvalifikacije, ne nudeći ni jedan jedini stvarni argument. Neozbiljnim u odnosu na mlade koji će ovaj objekat koristiti, ali i nadležne državne organe koji su rekli svoje kada je ova tema u pitanju”, zaključili su iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније