Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

23. 01. 2019. 15:49   >>  15:20

ZENKA U PLJEVLJIMA

Dobar primjer poštovanja rodne ravnopravnosti

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka i predsjednik opštine Pljevlja Mirko Đačić, potpisali su Sporazum o razumijevanju o mjerama u borbi protiv diskriminacije po osnovu seksualne orjentacije ili rodnog identiteta i promociji tolerancije prema LGBT osobama.

Kako je zaključeno na radnom sastanku, razvojni potencijali svake opštine stoje u direktnoj proporciji sa jačanjem vladavine prava.

Ministar je istakao da je važnost ostvarivanja ljudskih prava na svim nivoima i pod jednakim uslovima preduslov opšteg razvoja i države Crne Gore i njenog društva u cjelini.

Sagovornici su razmijenili mišljenja na teme iz nadležnosti resora zaštite i unapređenja ljudskih prava i sloboda, zaštite od diskriminacije, položaja manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica, zastupljenosti žena u politici i javnom životu, podršci ženama u biznisu, borbi protiv nasilja nad ženama, kao i drugim temama gdje lokalna uprava treba aktivno da se uključi sa ciljem dostizanja evropskih standarda.

"Opština Pljevlja je primjer dobre prakse kada je riječ o sprovođenju politike rodne ravnopravnosti", istakao je ministar i pohvalio aktivno sprovođenje drugog Lokalnog akcionog plana iz oblasti rodne ravnopravnosti.

Ministarstvo je prethodno potpisalo sa opštinom Pljevlja i Misijom OEBS u Crnoj Gori i Sporazum u oblasti rodne ravnopravnosti.

Đačić je istakao da će Opština Pljevlja nastaviti da pruža podršku procesu orodnjavanja na svim nivoima, te ukupnoj zaštiti i promociji ljudskih prava i zaštiti od svih oblika diskriminacije, kao i da jača svaki vid dalje saradnje sa relevantnim institucijama i organizacijama na nacionalnom i lokalnom nivou.

U okviru radnog sastanka potpisan je Sporazum o razumijevanju o mjerama u borbi protiv diskriminacije po osnovu seksualne orjentacije ili rodnog identiteta i promociji tolerancije prema LGBT osobama, koji je obaveza svake lokalne samouprave iz nacionalnog strateškog dokumenta koji prati ovu oblast.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније