Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

21. 01. 2019. 15:53 >> 15:27
5

OD KOLEGA IZ SRBIJE TRAŽE

SAEM: Utvrditi odgovornost emitera zbog podsticanja mržnje

Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) je, donio odluku da Agencija u skladu sa svojim ovlašćenjima, a na osnovu člana 6 Zakona o elektronskim medijima zatraži od Regulatornog tijela za elektronske medije u Srbiji da pokrene proceduru za utvrđivanje odgovornosti emitera televizijskog programa "Happy TV“ iz Srbije, zbog podsticanja, omogućavanja podsticanja ili širenja mržnje ili diskriminacije, te preduzme adekvatne mjere.

SAEM je na sjednici konstatovao da će na principijelnim osnovama reagovati po pitanju kršenja člana 48 Zakona elektronskim medijima bez obzira o kojem se emiteru radilo i iz koje države dolazio, u skladu sa svojim ovlašćenjima i međunarodnim aktima.
Konvencijom o prekograničnoj televiziji i Direktivom o AVM uslugama je predviđeno da će se, u slučaju teškoća koje nastanu prilikom primjene ovih dokumenata, zainteresovane strane (u ovom slučaju Agencija za elektronske medije Crne Gore i Regulatorno tijelo za elektronske medije u Srbiji) truditi da postignu prijateljsko rješenje problema.

SAEM izražava očekivanje da će Regulatorno tijelo za elektronske medije u Srbiji efikasno obezbijediti mjere iz svoje nadležnosti i sagledati eventualno kršenje standarda i da će, po potrebi, izreći mjere za otklanjanje uočenih nepravilnosti.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније