Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ PR Centar; Objavila: M.M ]

21. 01. 2019. 14:48 >> 20:40
4

VOZ NEPREBOLA

"Vlada je adresa za ublažavanje posljedica nesreće na Bioču"

Predstavnici nevladine organizacije (NVO) Voz neprebola apelovali su na predsjednika Vlade, Duška Markovića, da ih primi da bi, kako su saopštili, razgovarali o dokazima koji su iznijeti povodom željezničke nesreće na Bioču.

Predsjednik NVO ,,Voz neprebola – Bioče 2006“, Goran Vojinović, istakao je da je ključna adresa za uvažavanje i riješavanje svih problema nastalih uslijed tragične nesreće Vlada Crne Gore.

„Vlada nam je, na naš zahtev koji smo uputili 26. juna prethodne godine, odgovorila 25. decembra, da je naš zahtjev proslijeđen Ministarstvu saobraćaja Crne Gore. Mišljenja samo da to Ministarstvo ne može ni blizu odgovoriti našim zahtjevima i potrebama“, ocijenio je Vojinović.

On je kazao da je za riješavanje problema i ublažavanje posljedica, potrebno djelovanje Ministarstva zdravlja, Ministarstva socijalnog rada i staranja, Ministarstva prosvjete, kao i Ministarstva pravosuđa.

Vojinović je uputio apel predsjedniku Vlade, Dušku Markoviću, da upriliči prijem članova NVO, kako bi razgovarali o dokazima koji su iznijeti povodom tog slučaja.

On je rekao da priloženi dokazi nisu dovoljni Tužilaštvu, koje, kako je ocijenio, nema interes da obnovi sudski postupak vezan za tragediju na Bioču.

„Jedan od najvećih dokaza ove sramotne odluke, da se samo jedan čovjek osudi, i to na šest godina, jeste činjenica da je Drobnjak za svakog poginulog osuđen na mjesec i po zatvorske kazne. Ukoliko bi se izrečena kazna podijelila sa brojem povrijeđenih putnika, taj čovjek bi bio osuđen samo na nekoliko dana“, kazao je Vojinović.

Vojinović je pozvao Vrhovnog državnog tužioca, Ivicu Stankovića i Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, da otvore slučaj tragedije na Bioču, kako bi se, kako je naveo, utvrdile zloupotrebe, korupcije i odgovorna lica.

Sekretar NVO ,,Voz neprebola – Bioče 2006“, Hivzo Topuzović, saopštio je da će se godišnjica tragedije obilježiti, kao i prethodnih godina, u Bijelom Polju i na Bioču.

„Godišnjica će se obilježiti 22. januara u Bijelom Polju, a 23. na Bioču. Organizovan je prevoz članova udruženja, iz Podgorice za Bijelo Polje u osam sati, ispred Hrama. Polaganje cvijeća biće upriličeno u pet do 12, na spomen obilježju nastradalim u željezničkoj nnesreći, a potom i na spomen obilježju stradaloj djeci iz Bugarske“, kazao je Topuzović.

On je rekao da je prevoz za Bioče organizovan iz Bijelog Polja ispred autobuske stanice u osam sati i 30 minuta, a iz Podgorice u deset sati ispred Hrama.

„Očekujemo da se željeznički saobraćaj na Bioču obustavi u ovo vrijeme i da se ne oglašavaju sirene“, poručio je Topuzović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније