Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Mina ]

20. 01. 2019. 13:53 >> 14:39
9

PROTEST U BARU

Traže obustavu gradnje vrtića i odgovornost

Više stotina Barana i danas se okupilo kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog sječe čempresa u dvorištu Gimnazije “Niko Rolović” i zatražilo odgovornost onih koji su dozvolili da do toga dođe, kao i obustavu gradnje vrtića.

Oni su, nakon okupljanja i poruka njihovih predstavnika održali protestnu šetnu do zgrade Policije, i pored zgrade Doma kulture i Hrama se vratili nazad do gimnazijskog dvorišta.

Predstavnik Građanske inicijative Miloš Pečurica, rekao je da neće pognuti glavu, niti ćutati.

"Ovo je i dalje nelegalan objekat. To ne bi bio vrtić već obična zgrada u koju bismo slali djecu", kazao je Pečurica.

On je rekao da nijedan zakon nije ispoštovan.

"Svaki zločin ima svog zločinca i neko mora da odgovara za ovo što se desilo. Ti ljudi koje smo birali nisu poslušali volju svog naroda. Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević, odabrao je da tog dana ne bude u svom gradu", kazao je Pečurica. Kako je rekao i policija odabrala da ne štiti svoj grad.

Bojan Rukavina rekao je da se kao vatrogasac već 12 godina bori protiv nesreća.

"Čuvam ovaj grad od nesrećnih slučajeva, ljudske nesreće i bezobrazluka. Ovdje imamo primjer uništavanja zajdničke imovine, ne nesrećnim slučajem već čistom glupošću i bezobraznošću", poručio je Rukavina.

On je kazao da osjeća dužnost da i dalje stoji i čuva parče zelenila.

"Da sačuvam od onih koji se predstavljaju kao zaštitnici volje naroda i koji uništavaju našu imovinu. Moramo ostati ovdje do posljednjeg dana", naveo je Rukavina.

Većina čempresa u dvorištu barske Gimnazije „Niko Rolović“ posječena je 17. januara, a policija je tada privela nekoliko građana koji su se tome protivili.

Kamen temeljac za izgradnju vrtića u Baru, vrijednog oko 2,5 miliona eura, postavljen je 15. oktobra.

Ubrzo zatim počeli su protesti Grupe građana u namjeri da zaustave sječu oko 80 stabala čempresa.

Oni su naveli da su saglasni sa izgradnjom vrtića ali da se za tu namjenu nađe nova lokacija.

Predstavnici građanske Inicijative su potom podnijeli tužbu Upravnom sudu kojom traže ukidanje Rješenja Ministarstva održivog razvoja i turizma kojim je izdata građevinska dozvola za izgradnju dječijeg vrtića i jaslica.

Uprkos tome, odbornici barske Skupštine potvrdili su namjeru da vrtić bude izgrađen na toj lokaciji.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније