Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

18. 01. 2019. 11:49   >>  11:19 1

PODACI DOMA ZDRAVLJA

Obuhvat vakcinacije uvećan za 4 puta

Analiza koju je početkom januara uradio Dom zdravlja Podgorica pokazala je da je procenat vakcinisane djece po svim godištima porastao, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

"Tako je vakcinu primilo 93,6% djece rođene 2013. godine, 90,3% djece rođene 2014. godine, 84% djece rođene 2015. godine, dok je 68,5 % vakcinisanih mališana rođenih 2016. godine", saopštio je Dom zdravlja Podgorica.

Naime, u pedijatrijskoj službi Doma zdravlja Podgorica, zahvaljujući intenzivnoj javnoj kampanji, predanom radu izabranih doktora za djecu i povjerenju i razumijevanju roditelja, u proteklih godinu dana MMR vakcinom vakcinisano je preko pet hiljada mališana.

"Zahvaljujući nesebičnom angažmanu pedijatara, koji su roditeljima predočili koliki je značaj vakcinacije i da jedino redovnom vakcinacijom štitimo našu djecu bolesti, uspjeli smo da obuhvat vakcinacije sa 16%, koliki je bio 2016. godine povećamo na 68,5% početkom ove godine", navode iz DZ Podgorica.

Organizovane su redovne i vanredne vakcinacije, a odziv roditelja je iz mjeseca u mjesec bio sve veći, tako da je obuhvat imunizacije rastao u kontinuitetu, pa i u periodu kada je region i Evropu zahvatila epidemija morbila. 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније