Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 01. 2019. 12:53 >> 12:28
2

ŠĆEKIĆ O "AFERI ATLAS"

Zašto ćute koalicioni partneri?

Potpredsjednik SNP Dragoslav Šćekić saopštio je da je "afera Atlas” izazvala pozornost medija i javnosti, dodajući da je na državnim organima da pokažu ima li nedodirljivih pred zakonom. Šćekić je upitao i koalicione partnere DPS-a zašto ćute.

"Zašto ćuti Centralna banka Crne Gore i njen guverner? Da li uopšte razmišljaju da su na ovaj način uskratili za uslugu mnoge deponente ovih banaka i povrijedili prava zaposlenih? I oni treba da daju odgovor na ovu aferu.

Ovom prilikom postavljamo i pitanje, zašto ćute koalicioni partneri DPS-a: Socijademokrate, Bošnjačka stranka, Liberalna partija i Albanska alternativa? Je li ovo njihovo ćutanje ujedno i odobravanje?

Ukoliko ne odgovore na ova pitanja, SD, BS, LP i AA rizikuju da ih i građani i politička javnost optuže za saučesništvo.

Slučaj "Atlas" je izazvao pozornost medija i javnosti. Na državnim organima je da pokažu  ko je važniji od Ustava i zakona. Dani pred nama pokazaće jesmo li kao društvo sazreli ili smo još u pretpolitičkom dobu," navodi se u saopštenju SNP-a.

Medojević: Banke su opljačkale vaše pare

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kaže da je na krizu u bankarskom sektoru upozoravao i ranije, te da para u bankama nema. 

“Para u bankama nema. One su na raznim off shore računima od UAE, egzotičnih ostrva. Vaše pare su u bankama korišćenje za pranje prljavih para”, navodi Medojević u izjavi za medije. 

On navodi da se prikrivanjem loših kredita i friziranjem bilansa, pravila lažna slika o solventnosti banaka. 

“Te banke koje peru novac su privilegovane i niko ne istražuje taj kriminal. S druge strane druge banke koje nemaju pristup jeftinim izvorima gotovine trpe nelojlanu konkurenciju i razmišljaju o napuštanju Crne Gore”, zaključio je Medojević.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније