Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

11. 01. 2019. 14:51 >> 14:22

KAŠĆELAN SA SARADNICIMA

Službe Prijestonice blagovremeno reagovale

Gradske službe i javna preduzeća Prijestonice blagovremeno i dobro su reagovali na sniježne padavine, koje su u prethodna dva dana zahvatile Cetinje.

To je ocijenjeno na sastanku gradonačelnika Cetinja Aleksandra Kašćelana sa predstavnicima gradskih službi i javnih preduzeća, Crvenog krsta i Odjeljenja bezbjednosti Cetinje.

"Prioritet u narednim satima biće obezbjeđivanje urednog snabdijevanja grada vodom, kao i da sela Riječke i Katunske nahije dobiju struju. Gradske službe i uprava u stalnoj su komunikaciji sa CEDIS-om, čijim ekipama jutros je asistirano kako bi došle do trafostanice na Podgoru", saopšteno je iz Kašćelanovog kabineta.

Na sastanku je saopšteno da je čišćenje gradskih i prigradskih saobraćajnica prvi put realizovano gotovo u cjelosti mehanizacijom DOO Komunalno Cetinje, čiji su zaposleni danonoćno na terenu.

"Prilikom čišćenja grada i saobraćajnica bilo je neophodno odrediti prioritete. I ove godine angažovana je mehanizacija privatnih preduzeća. Izraženo je zadovoljstvo što je snijeg uklonjen sa Dvorskog i Studentskog trga, odakle je odvožen kamionima", navodi se u saopštenju.

Radnici DOO Komunalno jutros su završili sa posipanjem soli na saobraćajnicama u gradu, koje će u toku dana ponovo biti očišćene.

Prijestonica apeluje svojim građanima i preduzećima da očiste prilaze stambenim objektima i poslovnim prostorima, i da izbjegavaju parkiranje na saobraćajnicama.

Radnici DOO Komunalno jutros su završili posipanje saobraćajnicama u gradu, koje će u toku dana ponovo biti očišćene. Još jednom upućen je apel građanima i preduzećima da očiste prilaze stambenim objektima i poslovnim prostorima, kao i da građani izbjegavaju parkiranje na saobraćajnicama.

"U toku dana trebalo bi da bude nastavljeno čišćenje seoskih puteva, gdje visina sniježnog pokrivača na pojedinim mjestima prelazi 80 centimetara. Uspostavljena je stalna komunikacija sa predstavnicima mjesnih zajednica i mještanima", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je upućena zahvalnost građanima Cetinja koji su doprinijeli da grad bude bolje očišćen i pohvaljena saradnja sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, kao i angažman Službe zaštite.

Napomenuto je da su na raspolaganju i dvoje motornih sanki, za dopremanje hrane i ljekova ili za prevoz bolesnih iz najudaljenijih sela kada se za to ukaže potreba.

Sastanku sa gradonačelnikom Kašćelanom i njegovim najužim timom prisustvovali su predstavnici Sekretarijata za komunlane poslove i saobraćaj, DOO Komunalno, Vodovoda i kanalizacije, Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, Crvenog krsta Cetinje, Službe zaštite i Komunalne policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније