Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

11. 01. 2019. 07:31   >>  07:02 3

CG PASOŠ NA 45. MJESTU

Crnogorci bez viza mogu u 123 države

Prema godišnjoj listi kompanije Henli i Partners, Japan i dalje ponosno nosi titulu najjačeg pasoša na svijetu, dok je Crna Gora zauzela 45. mjesto, odnosno može da putuje bez vize na 123 destinacije.

 

Drugo mjesto dijele Singapur i Južna Koreja, tačnije mogu bez vize putovati u isti broj zemalja. Francuska i Njemačka dijele treće mjesto, a Danska, Finska, Italija, Švedska, Luksemburg i Španija peto, piše Pobjeda.

Na šestom mjestu se nalaze Austrija, Holandija, Norveška, Portugal, Švajcarska, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD.

Belgija, Kanada, Grčka i Irska dijele sedmo mjesto na listi najjačih pasoša, Češka je na osmom, a Malta na
devetom.

U top 10 plasirala se i Austalija, koja dijeli mjesto sa Islandom i Novim Zelandom.

Od zemalja regiona Bosna i Hercegovina nalazi se na 49. mjestu i njeni građani mogu da putuju bez vize u 118 zemalja. Makedonija je na 43. mjestu, Srbija na 40., Albanija na 50., Hrvatska na 20.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније