Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

10. 01. 2019. 15:37 >> 20:49
1

OPREZ

Snijeg širom CG pravi probleme

Snijeg koji pada širom Crne Gore pravi probleme na lokalnim putevima i seoskim područjima u Bijelom Polju, Beranama, Petnjici, Herceg Novom, ali i u pojedinim gradovima na primorju.

Snijeg pravi probleme u Platijama, pa se vozačima savjetuje oprezna vožnja. 

Iz Komunalnih preduzeća u Plavu, Mojkovcu i Rožajama saopštili su da su svi putevi prema centrima mjesnih zajednica, očišćeni i prohodni.

Oprezna vožnja savjetuje se vozačima kroz Platije, kao i na putu Mojkovac-Kolašin i Žabljak-Pljevlja. 

Pogledajte snimke koje nam je poslao čitalac koji se uputio ka Manastiru Morača. U mjestu Mioska zatekla ga je ovakva slika.

Najviše su ugrožena sela u bjelopoljskoj opštini, a selo Ramčina koje je udaljeno od Ribarevina tri kilometra već je dva dana u blokadi, prenose portali.

Građani su na stranici Podgorički vremeplov podijelili i video snimak koji je nastao na putu Petnjica-Laze. Revoltirani su jer kažu da snjegočistači uopšte ne čiste snijeg.

"Udaljeni smo od opštine 4 ili 5 km. Put je brdovit i opasan", navodi čitalac.

 

Putevi prema selima Femića Krš, Brzava, Žurena, kao i put koji vodi prema Ruljevinama, prema Brijegu, Klinac i Novo selo su u kritičnom stanju. U Zatonu je snijeg napadao i preko 30 centimetara, a nadležni apeluju na mještane da budu strpljivi.

Regionalni putni pravac Berane-Trpezi, za protekla dva dana nijednom nije očišćen, a zbog snijega i leda problemi u saobraćanju u beranskoj opštini kako na gradskom tako i na seoskom području su neminovni.

Radnici Agencije za izgradnju i razvoj grada čistili su seoske puteve ka selima Rovca, Šekular, Lubnice i Polica, a danas je mehanizacija opet upućena ka Lubnicama i Šekularu.

Snijeg i u Ulcinju, mećava na Ublima, zaledilo ka Vrbanju

Zbog niskih temperatura vazduha u Herceg Novom zaledile su se dionice puteva prema graničnom prelazu na Sitnici i Vrbanju, a kako javlja Radio Herceg Novi, jaka snježna mećava na Ublima otežala je rad komunalnim ekipama.


Oni su kazali da se na terenu intenzivno radi, ali da je veoma teško držati stanje pod kontrolom jer snijeg neprestano pada, pa mole sugrađane za razumijevanje.

Kamioni Čistoće su zaglavljeni u snijegu na Dugunji. Apeluju da se ne kreće ka Ublima gdje su snježni nanosi visoki preko metar i po. Otežano se saobraća i prema Vrbanju.

Prema riječima direktorice Komunalno stambenog preduzeća Jasmine Konjević, od Dizdarice su svi putevi zavijani, a snjegočistačem nastoje da se probiju do Dugunje i sela Ubli.

Neprohodni su putevi od saobraćajnice Petijevići-Sitnica do kuća na Sitnici. Putevi su zaiejani, a ostavljeni su veliki nanosi.

Jako je velika količina leda od raskrsnice saobraćajnice Meljine-Petijevići do Vrbanja,a ekipe su mašinski nasipale i išle su za njima nasipajući rizlu i so.

Nekoliko centimetara sniježnog pokrivača prekrilo je čitavo Anamalsko područje u Ulcinju.

 Na primorju se saobraća po klizavim kolovozima pa nadležni upozoravaju na opreznu vožnju. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније