Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

09. 01. 2019. 14:47   >>  15:01 10

NEPRIHVATLJIVE IZJAVE

CPC: Amfilohije vrijeđa vjerska osjećanja građana

Još jednom su se čule neprimjerene i krajnje neprihvatljive izjave predstavnika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, Amfilohija, u kojoj na primitivan i neshvatljiv način vrijeđa Crnogorsku pravoslavnu crkvu i sve što je vezano za državu i crkvu u Crnoj Gori, navedeno je u saopštenju Odbora crkvene opštine Nikšić CPC.

''Nije to prvi put da ovaj nepomenik, a crkveni “velikodostojnik”, na najgrublji način vrijeđa vjerska i nacionalna osjećanja crnogorskih građana. Posebno je neshvatljivo da to izgovara vjerski poglavar u danima praznika koji je simbol širenja mira, ljubavi i povjerenja. Ovaj “velikodostojnik” u liturgiji povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića pogrdnim imenom naziva CPC kritikujući i vlast u Crnoj Gori poručujući im da treba da ih je “stid i sram što oni danas izmišljaju nekakvu svoju autofekalnu crkvu”. '', naveli su iz CPC.

Kako dodaju, to što kritikuje crnogorsku vlast, smatraju i u Odboru, možda i ima puno opravdanje jer da je vlast radila u skladu sa zakonima i na dobrobit crnogorskih građana kada su u pitanju vjerske slobode, vjeruju da ovim mrziteljima svega što je crnogorsko ne bi padalo na pamet da siju razdor i nasilje među stanovništvom.

''Naša viševjekovna crnogorska crkva, ponos i temelj crnogorske države i njene slobode, uvijek će biti na tragu poštovanja drugoga, kulture dijaloga, tolerancije, multietničkog i međuvjerskog sklada i zato tražimo da država pokaže svoju moć i zaštiti svoje građane u ostvarivanju ovih prava i sloboda. Ne vjerujemo da je u svijetu zabilježeno da neko vrijeđa i ponižava jednu suverenu državu i njen narod, toliko puta i toliko vulgarno i otvoreno, a da niko nije ni pokusao da mu stane na put", zaključili su iz CPC.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније