Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 01. 2019. 16:43   >>  16:15 1

VJERNICIMA I SVEŠTENSTVU

Političari čestitali Božić

Najradosniji hrišćanski praznik Božić vjernicima i sveštenstvu čestitali su predstavnici političkih partija u Crnoj Gori.

Predsjednici Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić u čestitki naveo da je Božić prilika da se podsjetimo temeljnih vrijednosti na kojima je opstalo čovječanstvo i bez kojih bi svaka zajednica bila lišena smisla svog postojanja.

"Božić je prije svega poruka sloge i praštanja, poruka da čujemo jedni druge, da razumijemo jedni druge, da oprostimo jedni drugima", rekao je Krivokapić.

Praštanje i razumijevanje, kako je dodao, stvara bliskost i povjerenje kojim se dolazi do zajedništva i sloge bez koje nema napretka ni u porodici ni u društvu.

"Crna Gora je opstala na vjeri u pravdu i slozi onda kada je to bilo najpotrebnije. Neka to budu trajne i vječne vrijednosti naše kuće Crne Gore. Okupimo se oko dobra svih naših građana, jer naše su razlike beznačajne u odnosu na ono što nas kao ljude spaja", kazao je Krivokapić.

On je poručio građanima da im vrijednosti i poruke Božića budu mjera i putokaz, smisao trajanja i uzvišeni temelj borbe neprestane za bolju, ljepšu i napredniju Crnu Goru.

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović u čestitki naveo da su ovi dani prilika da se u miru i blagostanju sjedinimo oko temeljnih vrijednosti čovjeka i zaboravimo na polarizacije u društvu.

"Neka Božić, kao i obično, donese atmosferu i sliku zajedništva, tolerancije i multikonfesionalnosti. Sve ono po čemu se kao društvo i prepoznajemo. Neka ideal rađanja novog, boljeg i pravednog društva sa ovim praznikom nađe makar djelić realizacije u stvarnosti", rekao je Abazović.

On je svim vjernicima poželio da praznik provedu u zdravlju, miru i blagostanju uz svoje najbliže.

"Neka nam praznični osmijesi ostanu tokom cijele godine. Da imamo više razloga za slavlje svojih ali i tuđih usjpeha i da ostanemo pri idejama plemenitosti i vjere u bolje društvo i zemlju", navodi se u čestitki Abazovića.

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković, kazao je da nas najradosniji hrišćanski praznik Božić uvijek učini radosnima i srećnima jer nas podsjeća koliko su jedinstvene i neprolazne vrijednosti zajedništva, međusobnog uvažavanja, mira, razumijevanja i poštovanja.

"Sadašnjost je onakva kakvom je mi stvaramo i zato svakodnevnim radom i brigom za svoje bližnje, doprinosimo razvoju cjelokupnog društva, jer uz sadašnjost moramo stvarati i bolju budućnost za sve nas", navodi se u čestitki Jokovića.

On je pozvao da u ovim danima radosti, pokažemo solidarnost prema onima kojima je pomoć potrebna, poklonimo pažnju svima koji je zaslužuju, kako bi sreća i radost bili u svim srcima.

"Pred nama su brojni izazovi i moramo učiniti sve kako bismo izgradili bolje i srećnije društvo. U želji da predstojeće praznike provedemo svi u zdravlju, miru i radosti, okruženi ljubavlju i pažnjom naših najbližih, upućujem vam najljepše želje za ove blage dane", navodi se u čestitki Jokovića.

Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti predstojeći Božić je čestitala i predsjednica Hrvatske građanske inicijative Marija Vučinović.

"Želim da Božićne blagdane provedete u miru i duhu zajedništva sa obitelji i prijateljima. Neka ovaj i svi predstojeći dani budu ispunjeni radošću, međusobnim uvažavanjem i brigom za drugoga, jer jedino na taj način možemo graditi bolje i humanije društvo za sve građane, kao i buduće generacije", poručila je Vućinović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније