Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

03. 01. 2019. 13:43 >> 13:15
2

PROMJENE U MA

U novu godinu ušli sa novim uniformama

Kabinsko osoblje crnogorske nacionalne avio- kompanije "Montenegro Airlines", dobilo je nove uniforme. Prvog januara 2019. godine simbolično su prvi put poletjeli u novim kreacijama, na kojima se, kako ističu u komapniji, temeljno radilo u prethodnom periodu.

"U godini u kojoj je crnogorska avio-kompanija oborila sve komercijalne rekorde, koji su sjajan uvod u proslavu četvrt vijeka postojanja, ideja je bila da se osvježi vizuelni identitet ljudi koji su u 2018. godini dočekali i otpratili više putnika nego što Crna Gora ima stanovnika," navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, kabinska posada MA, dobila je nove uniforme i kapute, koje u prigodnim detaljima izdvajaju činove i iskustvo u radu, u skladu sa evropskim standardima.

Vuna, pamuk i svila, teget boja kao boja kompanije i crnogorski zlatni vez, preuzet sa crnogorske narodne nošnje – glavne su karakteristike modela, kojima je, kako naglašavaju u avio-komapniji kreator Boris Ćalić.

"Ideja projekta novog vizuelnog indetiteta 'Montenegro Airlinesa', je bila da se pokaže bogastvo i ljepota našeg nacionalnog kostima na jedan moderan i pročišćen način, koji je u skladu sa mojom estetikom: čiste linije i strogi kroj koji prati liniju tijela bez suvišnih detalja. Teget boja savršeno se uklopila sa zlatnim vezom koji je preuzet iz crnogorske narodne nošnje, što je bio pun pogodak, jer upravo kabinsko osoblje MA je prvi susret putnika sa kulturom naše zemlje, te sam želio da taj prvi kontakt upravo prikaže kulturno bogastvo i izvanrednu estetiku koju naša zemlja ima" istakao je Ćalić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније