Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

31. 12. 2018. 14:30 >> 14:03
1

450 HILJADA POSJETILACA

Uspješna godina za Nacionalne parkove CG

Nacionalni parkovi Crne Gore tokom 2018. (NPCG) godine realizovali su veliki broj značajnih programskih aktivnosti, ali i kroz saradnju sa drugim subjektima ostvarili veoma dobre rezultate u brojnim oblastima značajnim za razvoj turizma i očuvanja životne sredine, ocijenio je direktor JP Nacionalni parkovi Crne Gore Elvir Klica.

Posebno je naglašena saradnja sa Vladom Crne Gore, nadležnim ministarstvom, kao i lokalnim upravama i civilnim sektorom, navodi se u saopštenju.

Klica je istakao da je institucionalni okvir NPCG značajno unaprijeđen, što je doprinijelo izgradnji imidža pouzdanog partnera, posebno na polju zaštite prirode i razvoja održivog turizma.

„Ono što je od samog početka obilježilo 2018. godinu je vrlo ambiciozno kreiran Program upravljanja u svakom smislu, od angažmana, ljudskih kapaciteta JPNPCG, do tehničkih i svakih drugih napora u realizaciji aktivnosti koje smo postavili kao ciljeve. Tako se upravo i završava programska godina, te sa zadovoljstvom možemo reći da smo energijom, radom, brižljivošću prema vrijednostima nacionalnih parkova ostvarili skoro sve što smo i planirali,” istakao je Klica, sumirajući turističke rezultate u NPCG.

Kada je riječ o rezultatima ljetnje turističke sezone i broju posjetilaca, nacionalne parkove je posjetilo oko 450 hiljada gostiju, što je za 30% više u odnosu na prethodnu godinu. Parkovi posjete bilježe i obvih dana, što, kako se navodi u saopštenju, govori o tome da se umanjuju efekti sezonalnosti, a najavljena je realizovaćemo aktivnosti i tokom januara.

Javno preduzeće za nacionalne parkove učeštvovalo je na brojnim međunarodnim i regionalnim turističkim sajmovima, na kojima je predstavilo turističku ponudu, a za dobre rezlutate, kažu, nagrađeno značajnim priznanjima.

“U saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom učestvovali smo na najznačajnijim međunarodnim, ali i regionalnim turističkim sajmovima u Srbiji i Hrvatskoj, gdje smo predstavili turističku ponudu zasnovanu na aktivnom turizmu i dobili značajna turistička priznanja. Ono što je dodatno unaprijedilo promociju prirodnih i kulturnih vrijednosti i raznovrsne turističke ponude, bilo je pokretanje mobilne aplikacije i veb platforme koje na interaktivan način prezentuju brojne atrakcije zaštićenih područja, kao i novi vizuelni identitet NPCG, koji predstavlja nacionalne parkove kao svojevrstan brend naše države“, dodao je Klica.

Kada je riječ o izgradnji infrastrukture, izdvaja se projekat rekonstrukcije nacionalnih restorana „Crno jezero‟ i „Biogradsko jezero‟ čime je JPNPCG, nakon više godina, upotpunilo nedostajuću turističko-ugostiteljsku infrastrukturu, obezbijedilo kvalitetniji nivo turističke usluge i obogatilo turističku ponudu ne samo u ova dva zaštićena područja, već i na sjeveru Crne Gore. Takođe, postavili smo i sistem informativno-ulaznih punktova, izgradili objekte za Službu zaštite i sistem javnih toaleta.

„U narednoj godini, postavili smo ciljeve kroz naše strateške dokumente, koji će biti svojevrstan nastavak vizije naše institucije, ka još boljim rezultatima u funkciji očuvanja vrijednosti zaštićenih područja, posjetilaca, korisnika i zaposlenih. Očekuju nas, između ostalog, aktivnosti na izgradnji nove javne infrastrukture i formiranju novih turističkih proizvoda u cilju privlačenja većeg broja turista posebno u pred i post sezoni. Pored tradicionalnih promotivnih aktivnosti, radićemo na osmišljavanju efikasnijih marketinških online kampanja, što će dodatno doprinijeti vizibilitetu brenda nacionalnih parkova“, zaključio je Klica.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније