Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

31. 12. 2018. 10:35   >>  10:16

INSTITUT ZA MEDIJE

Novi spot: Javnost zaslužuje činjenice

Činjenice su neprikosnovene i obaveza je novinara je da ih stavlja u pravilan kontekst i onemogući njihovu zloupotrebu, bilo da se radi o tekstu, slici ili tonu, jedno je od osnovnih načela Kodeksa i baza na kojoj se gradi fer vijest, izvještaj, reportaža, intervju, saopšteno je iz Instituta za medije.

Institut za medije nastavlja s kampanjom promocije Kodeksa novinara Crne Gore. Novi spot govori o neprikosnovenosti činjenica.

"Mediji moraju provjeriti. Javnost zaslužuje činjenice, tema je drugog videa kojim se obraćamo građanima u promociji Kodeksa novinara/ki Crne Gore, s ciljem da ih upoznamo sa novinarskim, etičkim standardima i u namjeri da ih ohrabrimo da od nas novinara i medija zahtijevaju etičkiji, medijski sadržaj", navodi se u saopštenju.

Kampanja promocije Kodeksa je dio projekta "Respekt- za podizanje etičkih standarda i povjerenja građana u etičke medije", koju Institut za medije realizuje u partnerstvu sa Mirovnim institutom iz Ljubljane i Mrežom za etičko novinarstvo iz Londona, a uz podršku Delegacije EU u Podgorici i Ministarstva javne uprave.

"Produkciju TV spotova uradila je produkcijska kuća “Media Terra” i kreativni tim na čelu sa rediteljem i scenaristom Danilom Marunovićem", saopšteno je iz Instituta za medije.

Kampanju su medijski podržali RTCG, Prva TV, RTV Nikšić, RTV Budva, RTV Cetinje, Novinska agencija Mina, Radio Berane, portali Fos Media, CdM-Cafe del Montenegro, PCNEN (Prve crnogorske elektronske novine) i portal Roditelji.me.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније