Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Dnevne novine ]

31. 12. 2018. 08:20   >>  07:55 4

NUHODŽIĆ ISTAKAO

Za kriminalce u CG nema mjesta

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić zadovoljan je rezultatima koji je taj resor ostvario u prvoj polovini njegovog mandata u kabninetu premijera Duška Markovića.

Nuhodžić je Dnevnim novinama rekao da su dvogodišnji rezultati pokazali da je prošla godina bila bolja od 2016, a da je ova bolja od godine koja joj je prethodila.

On je istakao u prošloj i ovoj godini obračuni kriminalnih grupa koji su za posljedicu imali smrtni ishod smanjeni, da je spriječeno oko 30 likvidacija, i da kriminalcima ni bijeg neće pomoći.

„Naše aktivnosti nose jasnu poruku da za kriminalce u Crnoj Gori nema mjesta i da država neće dozvoliti da nas organizovani kriminal skrene sa zacrtanog kursa bezbjednosne politike sa nultom tolerancijom na ovu pošast“, poručio je Nuhodžić.

Na pitanje kako komentariše usvojene izmjene Zakona o unutrašnjim poslovima, naročito tezu da će na taj način doći do prekomjernog jačanja policijskog aparata, Nuhodđić je rekao da je cilj izmjena i dopuna postizanje većeg stepena efikasnosti i funkcionalnosti u radu Ministarstva i Uprave policije.

Nuhodžić je ocijenio da normativne izmjene garantuju punu operativnu, stručnu i sa njima povezanu finansijsku samostalnost Uprave policije, ali i pojačana nadzorna i kontrolna ovlašćenja Ministarstva, a time i veću odgovornost policije.

"Bojazni i teze o prekomjernom jačanju policijskog aparata i njenom vaninstitucionalnom djelovanju i odsustvu kontrole apsolutno ne stoje. Policija kao organ nema i ne može imati atribute nekontrolisane samostalnosti i nezavisnosti", kazao je Nuhodžić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније