Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 08. 2013. 15:31   >>  15:31

ULOŽENO U INFRASTRUKTURU

Kolašin će spremno dočekivati sportiste

Uspješna saradja kolašinske lokalne uprave i državnih organa, jedan je od razloga štoje ruka vladinih institucija sve šira prema tom Turističkom centru. Ulaganja u sportsku infrastrukturu unijeće u ovu sredinu dodatnu dinamiku.

Naime, u toku su konačni radovi na izgradnji pomoćnog fudbalskog terena, preostalo je takozvano završno „ šminkanje“, nakon čega će kolašinski ljepotan vrijedan između 350 i 400. 000 eura biti predat sportistima na upotrebu. Time će Kolašin ostvarivati svoju  atraktivnost tokom cijele godine.

„Teren  se nalazi na 968. metara nadmorske visine i  posjeduje sve ono što je neophodno   vrhunskim ekipama u  dostizanju potrebne fizičke forme. Vještačku travu obezbijedio je FSCG, građevinske radove Direkcija javnih radova, a Opština zemljište i komunalije“, kazao je Radiju Crne Gore sekretar za uređenje prostora Vladan Bulatović.

„Kada se završi tehnički pregled, objekat će dobiti upotrebnu dozvolu i biće spreman da primi sportske ekipe i vrhunske sportiste te kao takav  predstavlja „sportski dragulj“, koji će upotpunjavati inače veroma dobru ponudu kada je riječ o sportskom turizmu Kolašina“, naglasio je Bulatović.

Direkcija za javne radove Crne Gore, narednog mjeseca će pažnju i novac usmjeriti ka rekonstrukciji Sportske dvorane, koju je 2001. godine izgradila za potrebe kolašinskih i  crnogorskih sportista te gostiju i građana.

„Veoma značajan segment kada je u pitanju sportski turizam u ovoj Opštini je Sportska dvorana pa je u tom kontekstu Ministarstvo održivog razvoja i turizma nedavno izdalo urbanističko tehničke uslove za rekonstrukciju  dvorane“, podjsetio je Bulatović.

Nakon što je lani poslije 12 godina dvorana dobila grijanje, predstojeća rekonstrukcija obuhvati će obnovu parketa, krovnog pokrivača i fasade. Sportisti će dobiti 6 novih svlačionica, a nastoji se izgraditi i moderna teretana kao i sportska ambulanta koja će biti na usluzi osim domaćim i ekipama i sportistima koji će boraviti u Kolašinu, sve u cilju praćenja i očuvanja njihovog zdravlja.Vrijednost ulaganja izražena u novcu premašiće 500 000 eura.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније