Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

27. 12. 2018. 21:20 >> 20:52

KAŠĆELAN SA SINDIKALCIMA

Prioritet otvaranje novih radnih mjesta

Otvaranje novih radnih mjesta, zapošljavanje i zadržavanje mladih, ali i stvaranje uslova da se, u saradnji sa sindikatima, ustanovama i preduzećima, stambeno zbrinjavaju zaposleni, prioritet je Prijestonice, kazao je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan na sjednici Opštinskog sindikalnog povjereništva.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i generalni sekretar Saveza sindikata Crne Gore Duško Zarubica, ocijenjeno je da su saradnja lokalne uprave i sindikata, i socijalni dijalog, u Prijestonici na visokom nivou i da mogu služiti drugima za primjer.

Kašćelan je, odgovarajući na pitanja sindikalista, kazao da je veoma važno stvarati uslove za ostanak i zapošljavanje mladih, ali i za radnike koji uslijed racionalizacije ili nekih drugih razloga budu ostajali bez posla.

Za tako nešto, kako je naveo, velika šansa je prostor nekadašnjeg Oboda, koji je kupljen, ali i gradnja stambenih objekata i to ne samo za zaposlene u preduzećima koja imaju velike sindikalne organizacije, nego i za manje kolektive.

Kašćelan je rekao i da je rekonstrukcija stare Dječje bolnice ušla u godišnji Plan razvoja Prijestonice i da je za tu namjenu predviđeno 300 hiljada eura.

"To je važan projekat za zdravstvenu zaštitu i obezbjeđivanje novog seta zdravstvenih usluga za Cetinjane, ali i za građane primorskih i opština iz centralnog dijela zemlje, koji bolnicu 'Danilo I' prepoznaju kao referentnu i svoju ustanovu", dodao je gradonačelnik.

On je naveo i da je poreska disciplina veoma važna za funkcionisanja Prijestonice, ali i svih preduzeća čiji je osnivač.

"To se posebno odnosi na poreze i doprinose na plate, koji se moraju redovno izmirivati, jer se u suprotnom neće moći isplaćivati zarade", rekao je Kašćelan.

Poseban napor, istakao je on, mora se uložiti i na servisiranje obaveza iz prethodnog perioda po ovom osnovu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније