Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

25. 12. 2018. 19:37 >> 19:08

U 2018.

Pivara pomogla sedam domova zdravlja

Pivara "Trebjesa" uručila je danas sedmu donaciju za domove zdravlja od početka godine, ovaj put za Dom zdravlja Nikšić. Kompanija je donirala opremu za rad Centra za djecu sa posebnim potrebama, koji više od dvije godine funkcioniše u sklopu te zdravstvene ustanove.

Donacija nikšićkom Domu zdravlja posljednja je u nizu od sedam donacija Pivare "Trebjesa" za crnogorske domove zdravlja u ovoj godini. Ukupno, kroz ovih sedam donacija, Pivara "Trebjesa" u domove zdravlja uložila oko 21 hiljadu eura.

"Ovogodišnju podršku domovima zdravlja, kao ustanovama primarne zdravstvene zaštite, završavamo donacijom Domu zdravlja Nikšić. Od početka godine, donacije smo usmjerili na gradove sa sjevera i juga, na radost velikog broja građana koji žive u Pljevljima, Žabljaku, Bijelom Polju, Beranama, Ulcinju i Baru. Ipak, ostali smo vjerni i našoj lokalnoj zajednici, pa smo sada ponovo pomogli i ustanovu kod koje počinje briga o zdravlju sugrađana – Dom zdravlja Nikšić", saopštila je Natalija Milić, menadžer korporativnih poslova u Pivari "Trebjesa".

Pivara je i prethodnih godina uručivala donacije Domu zdravlja Nikšić, Opštoj bolnici Nikšić i specijalnoj bolnici u Brezoviku, podržavajući na taj način nikšićkog zdravstvo.

"Ova donacija puno znači, posebno našim stručnim saradnicima koji se bave procjenom govorno-jezičkog i psihičkog razvoja djece. Nabavljeni testovi nam omogućavaju ranu dijagnostiku i procjenu, kao i rani tretman djece - od najranijeg uzrasta do 15 godine", kazala je dr Snježana Dašić, načelnica Centra za djecu sa posebnim potrebama.

Ona je navela da Centar radi više od dvije godine, kao i da je u tom periodu više od hiljadu djece dolazilo na različite tretmane u Centar.

Stručni saradnici u Centru, mr Ana Kovač, defektolog-logoped i Marija Petranić, psiholog, pojasnile su da su nabavljeni neki od najsavremenijih testova, čime je ojačana dijagnostika.

"Testovima će se procjenjivati govorno-jezički razvoj i razvoj komunikacije kod djece, posebno razumijevanje, razvoj rječnika i gramatike, psihomotorni razvoj djece od rođenja do 8. godine, zatim intelektualni razvoj, emocionalna stabilnost djece predškolskog uzrasta, minimalne cerebralne disfunkcije, kao i depresivnost kod djece i adolescenata", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније