Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

25. 12. 2018. 13:08   >>  12:40

OCIJENJENO NA SVEČANOSTI

Nikšić prednjači po servisima socijalne zaštite u državi

U Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom do 24 godine kapaciteti su popunjeni, a sa servisima socijalne zaštite Nikšić prednjači u Crnoj Gori, ocijenjeno je na svečanosti u toj ustanovi.

Predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović, uručio je novogodišnje paketiće i naveo da se lokalna uprava trudi da obezbijedi sva potrebna sredstva Dnevnom centru da bi se korisnici osjećali ljepše i ugodnije.

"U Nikšiću je prošle godine otvoren i Centar za osobe sa invaliditetom starijim od 27 godina, tako da djeca prelaze iz jednog u drugi boravak za mlade uz potrebnu njegu, čime im se puno olakšava, kao i njihovim porodicama", rekao je Grbović na predprazničnoj svečanosti u toj ustanovi.

Direktorica Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom, Radojka Koprivica, podsjetila je da ta ustanova traje osam godina i broji 30 polaznika do 24 godine, dok je 12 korisnika starijih od te dobi u Centru "27 plus", što predstavlja puni kapacitet.

Koprivica je predočila da Centar, čiji je osnivač Opština, i Nikšić sa svojim servisima socijalne zaštite prednjače u Crnoj Gori u oblasti takvih usluga.

"Trudimo se da u našem Centru na sasvim spontan način realizujemo neke inovativne pristupe. Prosto oslušnemo djecu korisnike, kako bi sve bilo spontano i lijepo i da bi mogli iz naše ustanove da odu zadovoljni", rekla je Koprivica.

Prema njenim riječima, u Centru nastaje problem kada korisnici treba da odu kući, jer oni to ne žele.

"Roditelji i sada za raspust imaju problem kako će sa djecom, jer oni jedva čekaju da se vrate u našu ustanovu", rekla je Koprivica.

Nikšić je prva opština u Crnoj Gori u kojoj je realizovana socijalna zaštita i za osobe sa invaliditetom starijim od 27 godina.

Taj projekat realizovan je u objektu u prigradskom naselju Duklo u septembru prošle godine u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja i gradskom upravom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније