Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

24. 12. 2018. 09:37   >>  09:09

NPCG

Spriječen krivolov na Solani

Služba zaštite koju je angažovalo Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore (NPCG), prethodne subote, spriječila je krivolov na patke, u starom dijelu Solane gdje je lov strogo zabranjen.

"Prilikom obilaska terena, Služba zaštite je uočila dvojicu krivolovaca koji su uspjeli da pobjegnu spriječeni u pokušaju vršenja krivolova na patke vabilicama", navodi se u saopštenju NPCG.

O ovom kršenju zakona, kako navode, obaviještena je policija koja je sa predstavnikom nadležne inspekcije izašla na lice mjesta, a tu su bili i predstavnici NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica.

"Tom prilikom, između ostalog, zaplijenjen je prsluk sa municijom i ruksak sa vabilicom", kazali su iz NPCG.

Podsjećaju da Odlukom Vlade Crne Gore, Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore već četvrtu godinu za redom upravlja prostorom Ulcinjske solane koja je prepoznata po raznovrsnosti i bogatstvu ptičjeg svijeta.

"S tim u vezi, od velikog je značaja saradnja sa svim institucijama i NVO organizacijama koje doprinose zaštiti ovog prostora", navodi se u saopštenju.

IZ NPCG ističu da bogatstvo vrsta ptica doprinosi raznovrsnosti ukupnog biodiverziteta i promociji zaštićenih prostora kakav je upravo Solana.

"Uprava Nacionalnih parkova preduzima sve zakonom definisane mjere u cilju zaštite brojnih prirodnih vrijednosti i apeluje na sve građane da se prema zaštićenim životinjskim vrstama odnose odgovorno i sa najvećom pažnjom, kao i da svojim djelovanjem doprinesu njihovoj zaštiti i očuvanju", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније