Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 12. 2018. 14:58 >> 14:29

MANS SAOPŠTIO

Što prije naplatiti dugovanja Vektre Jakić

Nadležni organi morali bi najhitnije da naplate dugovanja kompanije Vektra Jakić za poreze i koncesije, umjesto što se njenom vlasniku omogućava da bez ikakve odgovornosti krši zakone Crne Gore, ocijenili su iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Koordinator programa za javne finansije u MANS-u, Ines Mrdović, kazala je da je veoma zabrinjavajuće što Poreska uprava (PU) još ništa ne preduzima kako bi naplatila dug pljevaljske kompanije od blizu deset miliona eura.

Prema njenim riječima, šumsko bogatstvo je bogatstvo svih građana i koncesiona naknada za njegovo korišćenje bi morala biti u znatno većem iznosu nego što je to sada slučaj.

"Naime, koncesiona politika u zemlji odavno je zrela za ozbiljno redefinisanje, budući da od koncesija država prihoduje mrvice”, smatra Mrdović.

Ona je saopštila da je slučaj Vektre Jakić jedan od primjera porazne politike.

"Ima dovoljno elemenata da se u njega najhitnije uključi državno tužilaštvo, kako bi ispitalo ukupno poslovanje pljevaljske kompanije i njen izvoz drvne građe, kao i kršenje ugovornih odredbi i ostalih obaveza", zaključila je Mrdović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније