Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ PR Centar, Objavila: J.B.Č. ]

20. 12. 2018. 15:40 >> 15:13
1

SELA NA ŽABLJAKU

Riješen problem prevoza đaka

Školski autobus, za čiju je nabavku Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) donirao 20 hiljada eura, omogućiće učenicima poddurmitorskih sela ugodan, bezbjedan i redovan prevoz do osnovne škole i nazad, čime će, na Žabljaku, dugoročno biti riješen višegodišnji problem đačkog prevoza.

To je saopšteno na svečanosti ispred Osnovne škole "Dušan Obradović" na Žabljaku, gdje je izvršni direktor CGES-a Dragan Kujović uručio ključeve školskog autobusa direktoru škole Zoranu Vojinoviću.

Vojinović je kazao da je samo ono što je dobro i vrijedno u toj školi prihvaćeno kao tradicija.

"U posljednjih nekoliko godina postignuto je mnogo uz punu pažnju i podršku donatora, ljudi velikog srca", rekao je Vojinović.

Prema njegovim riječima, donacija je veoma važna jer se nijedno savremeno društvo ne može zamisliti bez dobrih škola i nastavnika.

"Vizija vaspitno-obrazovnog procesa u ovoj ustanovi nije ograničena samo na ono što đaci uče u školi, nego je projektovana da obuhvati školu koja je otvorena, interaktivna, umrežena, savremeno opremljena, okrenuta savremenim trendovima i mjesto gdje učenici rado dolaze i sa kojim su zadovoljni i nastavnici i roditelji", rekao je Vojinović.

Vrijedna donacija će, kako je istakao, omogućiti da se ispuni vizija i da učenicima bude olakšan dolazak u školu i bolje odvijanje vannastavnih aktivnosti.

"Unapređivanje saradnje škole sa socijalnim partnerima, motivisanje novih partnera za podršku je zacrtano u razvojnom planu, kao jedna od ključnih aktivnosti u predstojećem četvorogodišnjem periodu. Škola je do sada realizovala nekoliko ključnih donacija i projekata, ali čini mi se da nijedna nije ostavila tako veliki utisak na učenike kao ova", poručio je Vojinović.

On je rekao da je, pored škole i CGES-a u realizaciji projekta učestvovalo Ministarstvo prosvjete i opština Žabljak.

Izvršni direktor CGES-a, Dragan Kujović, istakao je da je đački autobus nabavljen za potrebe prevoza đaka iz poddurmitorskih sela do škole i nazad.

"Moje zadovoljstvo je utoliko veće, što u CGES-u nijednog sekunda nije bilo dileme da li podržati ovu ideju. Sve je dogovoreno u vrlo kratkom roku. Opredijelili smo sredstva za vaš autobus, koji će vam obezbijediti siguran i topao prevoz do škole i nazad", poručio je Kujović.

Za CGES, kao društveno odgovornu kompaniju je, kako je kazao, karakteristično da, u skladu sa mogućnostima, uvijek podržava ono što je dobrobit za širu društvenu zajednicu.

"Osim ovih osmjeha, koji su najveća zahvalnosti, koju danas vidim na vašim licima, ovo doživljavam kao ulaganje i investiranje u našu budućnost. Vi ste naša budućnost. Među vama ima mnogo budućih doktora nauka, profesora, konobara, kuvara, učitelja i drago mi je kada vidim osmjehe", rekao je Kujović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније