Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: PR Centar, Objavila: M.M.Lj. ]

19. 12. 2018. 17:16 >> 16:47

DONACIJA IZ SARAJEVA

KCCG dobio gastroskop i kolonoskop

Interna klinika Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) dobila je gastroskop i kolonoskop, a tu donaciju je obezbijedila kompanija “AbbVie“ iz Sarajeva, što će omogućiti brže i kvalitetnije dijagnostičke pretrage pacijentima.

 

To je, na primopredaji aparata, saopštio direktor KCCG, Jevto Eraković, ocijeljujući da će donacija podići nivo rada gastroenterologa u KCCG.

„Želim da iskažem veliku zahvalnost gospodinu Dariju Nenadiću, ispred kompanije „AbbVie“, koja svojim vizionarskim i prijateljskim gestovima pokazuje da može postojati dobra saradnja između uspješnih farmaceutskih kompanija i KCCG“, poručio je Eraković.

On je kazao da kompanija „AbbVie“ u kontinuitetu podržava rad KCCG, i da je njihova pomoć bila od velikog značaja u dosadašnjem radu.

Načelnica Odjeljenja gastroenterologije, Olivera Sekulić, istakla je da će donirana oprema biti izuzetno značajna za rad Interne klinike, jer je to odjeljenje, kako je kazala, odgovorno za veliki broj pacijenata.

„Sama činjenica da u toku ove godine, od početka pa do danas, imamo skoro sedam hiljada endoskopija, govori dosta. To je veliki broj pacijenata koji nam gravitira, veliki broj mladih ljudi koji imaju inflomatorne bolesti crijeva“, rekla je Sekulić.

Ona je kazala da je to odjeljenje, čije ja načielnica, uključeno i u druge programe, prvenstveno u prevenciju kolorektalnog karcinoma.

„Upravo zbog toga su nam aparati zaista neophodni i želim da se zahvalim kompaniji „AbbVie“, koja je to i prepoznala“, kazala je Sekulić.

Predstavnik kompanije „AbbVie“, Dario Nenadić, kazao je da je zadovoljstvo pomoći u radu KCCG na dan kada se obilježava jubilej te institucije.

"Nadamo se da će ova donacija i sve naše buduće aktivnosti pomoć u budućem radu KCCG“, kazao je Nenadić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније