Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

19. 12. 2018. 13:05 >> 12:38

NOVOGODIŠNJI BAZAR U TIVTU

Sav prihod za liječenje malog Ilije

Humanitarni novogodišnji bazar "Dan otvorenog srca – Za Iliju", biće održan sjutra od 11 časova u holu administrativne zgrade Opštine Tivat, a prihod prikupljen tom prilikom biće usmjeren za liječenje dječaka Ilije, starog mjesec i po, kojeg polovinom januara očekuje operacija srca.

Bazar tradicionalno organizuju Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja, Organizacija žena Tivta i Crveni krst, a ove godine se održava jubilarni, deseti put.

"Preduzetnici i ugostitelji već doniraju i uplaćuju novac na žiroračun, imamo priličan broj prijava, evidentirane su i anonimne donacije u igračkama, i slično. Interesovanje je zaista veliko. Vjerovatno ćemo imati više od 40 štandova", saopštila je sekretarka za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović.

Nakon uvodnih obraćanja predsjednika Opštine Siniše Kusovca i sekretarke Ognjanović, biće dodijeljena Zelena nagrada za 2018. godinu koju će uručiti predsjednica Zelenog tima Tatjana Jelić.

Podršku bazaru daje i "ClickforHelp", kao inicijativa u kojoj poznati tivatski fotografi rade portretne fotografije u zamjenu za dobrovoljni prilog. Akciju pomažu TO Tivat, tim Vlado Hair Design, restoran One, City Hall i D-photo.

Posjetioci bazara moći će i da udome kučiće iz azila, a FK Arsenal je najavio da će prihod od karata za utakmice koje u subotu budu igrali njihovi Petlići biti doniran u okviru akcije.

Kako je istaknuto u saopštenju Sekretarijata, veliku podršku učešćem u zabavnom djelu programa daće Dječiji savez Tivta, djeca iz JPU "Bambi", OŠ "Drago Milović" i SMŠ "Mladost".

U organizaciji učestvuju i akademski slikar Zoran Kruta koji je autor scenografije, kao i "Happy balloons" Tivat i "Brand New" Tivat, potom plesni klubovi "Enigma", "Modest" i "Belisima" i KUD "Kadena".

U zabavnom programu bazara učestvovaće i kvartet saksofona - Doria Nedović, Goran Čelanović, Matija Vučinović i Filip Kovačević iz Muzičke škole Tivat, te brass trio: Andrea Nikolić, Nikola Kovačević i Martina Kovačević.

Mališani javne predškolske ustanove "Bambi" prirediće ritmiku "Kišobran za dvoje", a nastupiće i recitatori Darija Bašić, Anto Počanić, Petra Stojković i Stefana Bogavac, kao i Sabrija Rama iz OŠ "Drago Milović".

Na predlog pedijatrijske službe Doma zdravlja Tivat, prikupljena sredstva biće usmjerena za liječenje mališana Ilije.

"U zavisnosti od toga koliko novca prikupimo, moguće je da ćemo obezbijediti i sredstva za podršku liječenja još dvoje djece. Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže. Dobrodošao je svako ko može da donira odnosno ponudi na bazaru knjige, igračake, cvijeće, kolače, suvenire, bižuteriju, antikvitete, ručne radove i slično", dodala je Ognjanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније