Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

19. 12. 2018. 12:05   >>  11:45

DONACIJA "HELPA"

Pomoć u hrani za 55 porodica Roma i Egipćana

Njemačka organizacija "Help" podijelila je pomoć u hrani za 55 porodica Roma i Egipćana (RE) u Podgorici, Beranama i Nikšiću.

Iz te organizacije saopšteno je da su redovnim aktivnostima RE medijatora u Podgorici, Beranama i Niksiću prepoznato nekoliko porodica u izuzetno teškoj socijalno-ekonomskoj situaciji kojima je bila prijeko potrebna pomoć u hrani.

Navodi se da su RE medijatori obilazeći naselje Riversajd uvidjeli da su stanovnici u veoma teškoj situaciji.

Oni su kazali da je na predlog RE medijatora, "Help" shodno mogućnostima pomogla svim porodicama u naselju Riversajd u Beranama sa brašnom kao i šest porodica u opstinama Podgorica, Berane i Nikšić sa paketom hrane sa osnovnim zivotnim namirnicama.

"Help" je ukazao na tešku socio-ekonomsku situaciju i veliki problem zbog nedostatka osnovnih životnih namirnica u naseljima, gdje žive pripadnici RE populacije i pozvao ljude dobre volje da reaguju pomažući najugroženije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније