Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

18. 12. 2018. 12:00   >>  12:27

BOLNICA U NIKŠIĆU

Završetak rekonstrukcije ginekološkog odjeljenja u februaru

Direktor nikšićke bolnice Ilija Ašanin saopštio je da završetak rekonstrukcije ginekološkog odjeljenja u Opštoj bolnici u Nikšiću očekuje početkom sljedeće godine. Saopštio je da će, nakon što se sa specijalizacije vrate još dva ginekologa, biti u prilici da na tom odjeljenju organizuju dvadesetčetvorosatna dežurstva.

"Želim da vas obavjestim da su radovi počeli 12. novembra. Sve ide po planu, u to se možete i lično uvjeriti. Očekujem da kompletna rekonstrukcija bude završena do 1. februara, kada ćemo našim korisnicima i osiguranicima pružiti na korišćenje jedan moderan prostor", rekao je Ašanin.

Ono što je obuhvaćeno projektom je kompletna zamjena vodovodne instalacije i struje, zamjena enterijera. Biće postavljena i pacijent setovi iznad kreveta, tako da će to biti izuzetno moderan i komforan prostor, istakao je Ašanin.

"Karakteristika Opšte bolnice Nikšić je da svaka soba ima toalet, dostupnost tople vode i svega što je potrebno za održavanje lične higijene", podsjetio je on.

Kada je u pitanju ginekologija očekujem da tokom ovog mjeseca i početkom januara dobijemo i nove hirurške instrumente koje ćemo koristiti i u operacionom bloku. Očekijemo i nove porođajne stolove i pripremamo teren za nabavku novog, odnosno još jednog stuba za laproskopske procedure.

Opšta bolnica Nikšić ima pet specijalista ginekologije, istakao je Ašanin i dodao da očekuju još dva doktora te da će uvesti danonoćna dežurstva.

"Dva ljekara koje smo poslali na specijalizaciju završavaju krajem mjeseca obavezan specijalistički staž. Očekujemo da se uskoro vrate , tako da sa postojećih pet specijalista ćemo napokon biti u mogućnosti da organizujemo dvadesetčetvoročasovno dežurstvo na ginekologiji, što svakako jeste iskorak", istakao je on.

"Imamo ambiciozne planove kada je u pitanju smještaj naših pacijenata. Naredne godine planiramo da rekonstruišemo, segmentno operacioni blok. Napravićemo i parking za zaposlene u krugu bolnice. Nijesu bile problem finansije nego izrada projektne dokumentacije. Heliodrom očekujem tokom naredne godine, ali o tome će biti riječi na zvaničnoj konferenciji za štampu, kada dođe vrijeme za to", istakao je Ašanin.

Ašanin je saopštio da je rekonstrukcija radova 1.838.904,98 eura. Investicije u opremu 1.418.297,64 eura. Istakao je da je ukupno ulaganje za period od 2010 do 2018. 3.257.202,62 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније