Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 12. 2018. 15:24 >> 15:02

"POKRENI SE"

Ministarstvo sporta potpisalo ugovore sa 10 NVO-a

Ministarstvo sporta potpisalo je ugovore sa predstavnicima 10 nevladinih organizacija koji su dobili projektnu podršku preko javnog konkursa ''Pokreni se – zajedno za mlade'', u skladu sa Zakonom o NVO.

Janović je podsjetio da je Vlada Crne Gore u 2018. iz budžeta opredjelila 4.620,359 eura za podršku nevladinim organizacijama, a predlogom zakona o budžetu za 2019. je predviđeno 6.001,249 eura za tu namjenu.

"Ovo je jasan pokazatelj namjere Vlade da pojača saradnju sa nevladinim organizacijama u cilju implementacije javnih politika", rekao je Janović.

Ministarstvo sporta od osnivanja, podsjeća Janović, izdvaja sredstva za finansiranje i sufinansiranje omladinskih projekata.

"U 2017. podržano je 36 projekata u ukupnom iznosu od 170.000 eura. U ovoj godini je taj iznos utrostručen i ukupna podrška projektima nevladinih organizacija od strane Ministarstva sporta prelazi pola miliona eura", dodao je Janović.

Prema Zakonu o mladima, Janović navodi da je podržano 86 projekata u ukupnom iznosu od 400.000 eura, a prema Zakonu o NVO 10 projekata u ukupnom iznosu od 111,876 eura.

"Ovo je jasan indikator posvećenosti Ministarstva u unapređenju omladinske politike i prilika za mlade", kazao je Janović.

Janović je podsjetio i da je Ministarstvo sporta u 2017. bilo prvo Ministarstvo koje je uradilo Sektorsku analizu za finansiranje projekata NVO.

"U ovoj godini Ministarstvo je uradilo dvije sektorske analize: jednu za oblast omladinske politike a drugu za oblast sporta, i na taj način omogućilo i sportskim NVO da apliciraju za projektnu podršku", zaključio je Janović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније