Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Tatjana Perović, TVCG

15. 12. 2018. 19:50 >> 19:29
4

DAN OSLOBOĐENJA

Tuzi slave prvi put kao samostalna opština

Tuzi, kao najmlađa opština u Crnoj Gori, obilježavaju 15. decembar - Dan oslobođenja. Predsjednik opštine Abedin Adžović kazao je da je fokus na razvoju infrastrukturnih projekata. Iz Demokratskog saveza ocjenjuju da nema mjesta zadovoljstvu onim što je urađeno.

U najmlađoj opštini u Crnoj Gori, između dva praznika se dinamično radilo, kaže prvi čovjek Tuzi Abedin Adžović. Najponosniji su ipak na početak gradnje vrtića, vrijednog preko milion i po eura, koji će moći da primi oko 200 mališana.

"Mi smo smo radili shodno zahtjevima i prioritetima građana, da ravnomjerno razvijamo našu opštinu", kaže Adžović.

U opoziciji smatraju da nema mjesta zadovoljstvu.

"Ni sa onim što je urađeno, a što je bilo predviđeno od infrastrukture, što je zapostavljeno godinama, a ne između ova dva datuma. Faktički, opština je postojala samo da opsluži sebe, svoje zaposlene", kaže predsjednik Demokratskog saveza Albanaca Nikola Camaj.

Zaobilaznica kroz Tuzi prioritet je za prvog čovjeka opštine.

"Planiramo da u 2019. godini uradimo kružni tok ispred Katoličke crkve u centru Tuzi. Završen je glavni projekat i revizija glavnog projekta. Nadam se da ćemo u 2019. i tender objaviti i izabrati najboljeg izvođača. Pokušaćemo da dionicu puta Tuzi Podgorica, napravimo tipa bulevara. Razmišljamo o izgradnji pijace", ističe Adžović.

"Tuzi bez zelene pijace se ne mogu zamisliti, bez sportske dvorane, sa ovakvom putnom infrasterukturom, sa ovakvom nebrigom prema svemu što je zajedničko, prema opštrem dobru", poručuje Nikola Camaj.

Tuzi su od 1. septembra formalno pravno samostalna opština. Suštinski, to će biti moguće tek nakon donošenja novog statuta i to nakon izbora koji su zakazani za 3. mart. Očekivanja svih su to da će to značiti bolju pesrpektivu za ovo područje.

"Da će naši građani moći da ostvare svoja prava u svim našim sekretarijatima, vezano za administrativne takse, prihode, neće morati da idu u grad nego će biti sve dostupno njihovim zahtjevima", rekao je Abedin Adžović.

"Znam da neće biti lako, svaki početak je težak, ali projekcija budžeta koja se sad radi na nekih dva miliona, ja računam da će biti više, sa pravim dobrim domaćinom, ipak se može raditi više nego što se radilo dok nas je neko sa strane finansirao", naveo je Nikola Camaj.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније