Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

14. 12. 2018. 12:54 >> 12:28

"ZAJEDNO BEZ BARIJERA"

Posao za šest osoba sa invaliditetom

Projekat "Zajedno bez barijera", doprinijeće povećanju zaposlenosti osoba sa invaliditetom, sticanjem novih znanja i vještina i povećanju njihove vidljivosti na tržištu rada, saopšteno je na njegovom predstavljenju.

Realizacija projekta, koji je finansirao Zavod za zapošljavanje Crne Gore, a novac obezbijeđen iz Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, počela je 16. novembra.

Iz firme "Gold mne", saopšteno je da je vrijednost projekta 52,34 hiljada eura, od čega Zavod obezbjeđuje 49.72 hiljada, a 2,6 hiljada doprinos je podnosioca projekta.

"Projekat će u opštem smislu doprinijeti povećanju zaposlenja osoba sa invaliditetom, sticanje novih znanja i vještina, njihovo osnaživanje za uključivanje u društvene i radne tokove, kao i povećanje njihove vidljivosti na tržištu rada", saopšteno je na konferenciji za novinare.

Kako su objasnili specifični cilj, odnosno svrha projekta, je da se izgradnjom stručnih kvalifikacija i otvaranjem novih radnih mjesta unaprijede kapaciteti zapošljivosti lica sa invaliditetom iz Podgorice.

Navodi se da će šest osoba sa umjerenim i lakšim stepenom invaliditeta, proći trodnevni psihološko-motivacioni trening, obaviti stručno osposobljavanje na radnom mjestu kod poslodavca od tri mjeseca za zanimanja administrator u rent-a-car agenciji, radnik u računovodstvu, kao i logističar u rent-a-car agenciji.

Kako su kazali, nakon završenog osposobljavanja svih šest osoba će raditi kod partnera na projektu u dužini trajanja od pet mjeseci.

"Tokom deset mjeseci, koliko projekat traje, radiće se na kontinuiranoj kampanji koja za cilj ima promociju zapošljavanja osoba sa invaliditetom, kroz predstavljanje subvencija koje poslodavci imaju prilikom zapošljavanja lica sa invaliditetom, kao i promociju primjera dobre prakse kada je u pitanju rad i zapošljavanje lica sa invaliditetom", navode iz Golda mne.

Oni su objasnili da će opremanjem radnog prostora, obukom i praksom od pet mjeseci tokom projekta, šest osoba sa invaliditetom unaprijediti životni standard i steći nove radne vještine, što će ih učiniti konkurentnijim na tržištu rada.

"Nakon završetka projekta, minimum dvije osobe će imati priliku da nastave sa radom u najkraćem trajanju od šest mjeseci nakon završetka projekta kod projektnih partnera", navodi se u saopštenju.

Nosilac projekta je Gold mne, d.o.o. Podgorica, dok je projektni partner KONTO T, d.o.o. Podgorica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније