Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

14. 12. 2018. 11:01   >>  10:37 1

NUHODŽIĆ

Od 2016. bez odlazaka na strana ratišta

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić saopštio je da u Crnoj Gori, od 2016. godine, nijesu zabilježeni odlasci na strana ratišta, ali da ne postoji apsolutna bezbjednost.

On je na predstaviljanju Nacionalne platforme za suzbijanje nasilnog ekstremizma ocijenio je o da radikalizacija koja vodi nasilnom ekstremizmu predstavlja jednu od najvecih globalnih prijetnji.

"Od 2016. godine odlasci na strana ratišta nijesu zabilježeni, ali ne postoji apsolutna bezbjednost. Kada je riječ o povratnicima, pažnju treba usmjeriti na proces redakilazacije, reintegracije i rehabilitacije", rekao je Nuhodžić.

Prvi čovjek MUP-a ističe i da preventevni rad na suzbijanju ovog fenomena predstavlja "preventivni rad na suzbijanju drugih devijantnih ponašanja, pogotovo kod mladih ljudi".

"Platforma ima za cilj da omogući bolje razumijevanje značaja ovog procesa", rekao je Nuhodžić.

Šefica misije OEBS-a u Crnoj Gori Maris Davije ocijenila je da je terorizam poricanje demokratije i ljudskih prava.

"Platforma ima za cilj da podigne nivo razumijevanja i ulogu civilnog društva u borbi protiv radikalizacije i ekstremizma", rekla je Davije.

Direktor CDT-a Dragan Koprivica rekao je da platforma nije poziv na jednoumlje.

"Ona je poziv na saradnju, otvorenost, jačanje veza, i na organizovan i koordinisan rad u suprotstavljanju radikalizaciji i nasilnom ekstremizma", istakao je Koprivica.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније