Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

13. 12. 2018. 23:19   >>  22:53

VLADA SAOPŠTILA

Veliko interesovanje za Program stručnog osposobljavanja

Za Program stručnog osposobljavanja poslodavci su iskazali veliko interesovanje, navodi se u saopštenju Vlade koja je danas usvojila Izvještaj o realizaciji Programa. Oglašeno je više od 11.005 slobodnih mjesta za stručno osposobljavanje, dok se za učešće u programu prijavilo njih više od tri i po hiljade, navodi se u saopštenju.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Izvještaj o realizaciji Programa stručnog osposobljavanja osoba sa stečenim visokim obrazovanjem za 2018/2019. 

U saopštenju se navodi da su poslodavci iskazali izuzetno veliko interesovanje za Program, što je rezultiralo oglašavanjem 11.005 slobodnih mjesta za stručno osposobljavanje, dok ukupan broj lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja su se prijavila za učešće u Programu 3.604.

Nakon, elektronskim putem, sprovedenog postupka povezivanja korisnika i poslodavaca 3.298 visokoškolaca je dobilo priliku da se u devetomjesečnom periodu stručno osposobljava kod izabranog poslodavca i time stekne uslove za polaganje stručnog, odnosno državnog ispita, navodi se u saopštenju Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније