Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

13. 12. 2018. 10:13   >>  09:48

UPRAVA POLICIJE

Etički odbor kontroliše primjenu Kodeksa policijske etike

Etički odbor je tokom 2018. godine, razmatrao 17 predmeta koji su se odnosili na postupanje policijskog službenika i u sedam slučajeva se izjasnio da je došlo do kršenja normi Kodeksa policijske etike", navodi se u saopštenju Uprave policije.

"Uloga Etičkog odbora značajna je u praćenju primjene i promociji Kodeksa policijske etike", saopšteno je nakon sastanka direktora Uprave policije Veselina Veljovića sa članovima Etičkog odbora.

Članovi Etičkog odbora, upoznali su direktora Uprave policije sa rezultatima rada u prethodnom periodu, prvenstveno o principima djelovanja i odlučivanja u predmetima.

"Predsjednik i članovi Etičkog odbora sa direktorom Veljovićem, posebno su ukazali na značaj i ulogu Odbora u praćenju primjene Kodeksa policijske etike, iniciranju izmjena i dopuna propisa u oblasti policijske etike i promociji etičkih standarda i pravila ponašanja policijskih službenika".

Veljović je, kako je saopšteno, podržao rad ovog tijela i istakao važnost nastavka preventivno – edukativnih aktivnosti na terenu koje se odnose na poštovanje načela Kodeksa policijske etike.

"Istaknuta je i potreba daljeg jačanja saradnje Etičkog odbora na internom i eksternom nivou, posebno sa Odjeljenjem za unutrašnju kontrolu policije i Savjetom za građansku kontrolu rada policije".

Iz Uprave policije podsjećaju da je Etički odbor Ministarstva unutrašnjih poslova, konstituisan  u februaru 2006. godine i da je prvi  odbor ovog tipa, formiran od strane jednog državnog organa.

"Od 2006. godine do danas Etički odbor razmatrao je ukupno 738 predmeta. U radu Odbora učestvuju predstavnici Uprave policije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Sindikata Uprave policije i nevladinog sektora", saopšteno je iz Uprave policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније