Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

13. 12. 2018. 09:05 >> 09:54
3

NIKŠIĆKA KOMUNALNA POLICIJA

Fajront u 23h, kontrola kafića bez izuzetaka

Bez izuzetka ćemo kontrolisati poštovanje Odluke o radnom vremenu i stepen dozvoljene buke u ugostiteljskim objektima, a čim se utvrde, nepravilnosti će dalje biti procesuirani nadležnim inspekcijskim organima, poručio je načelnik Komunalne policije Nikšića Novica Milović.

 

Milović je rekao da je lokalna odluka, koja tretira radno vrijeme ugostitelja, naišla na negodovanje lokalnih ugostitelja.

"Vrlo glasno i sa otvorenim negodovanjem reagovali su nikšićki ugostitelji na ideju da bi se Odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata konačno morala i poštovati", kazao je Milović, napominjući da ona podrazumijeva zimsko radno vrijeme lokala do 23 sata.

Želja im je, kako je rekao, da nađu najbolje moguće rješenje kojim će biti zadovoljni i ugostitelji i građani koji žive u centru Nikšića.

"Za sada, do nove skupštinske odluke koja će biti usvojena najvjerovatnije na prvoj skupštinskoj sjednici u 2019. godini na snazi je staro zakonsko rješenje, po kome je definisano radno vrijeme ugostiteljskih objekata radnim danima do 23, odnosno vikendom do ponoći, za one objekte kojima se na osnovu pozitivnog mišljenja Komunalne policija izda dozvola da radno vrijeme mogu produžiti za jedan sat", istakao je Milović.

Napominje da je zakon precizan, te da nema mjesta dvosmislenom tumačenju.

"U 23h, odnosno u ponoć, ugostiteljski objekat mora biti ispražnjen, jer nije muzika jedina buka koja remeti javni red i mir, već i gosti koji se nalaze unutar lokala", istakao je Milović.

U kontinuitetu će, poručuje Milović, obavljati komunalni nadzor i sprovoditi mjere i aktivnosti iz nadležnosti Komunalne policije.

"Kontrolisaćemo bez izuzetka poštovanje odluke o radnom vremenu i stepen dozvoljene buke u ugostiteljskim objektima, a kada utvrdimo nepravilnosti, slučajeve ćemo dalje procesuirati ka nadležnim inspekcijskim organima", rekao je on.

On je podsjetio da je u toku akcija "Trotoar", koja se sprovodi s ciljem podizanja saobraćajne kulture i bezbjednosti u saobraćaju na veći novo.

"Nesmetano kretanje pješaka trotoarima je nekada praktično onemogućeno i tome zaista želimo stati na kraj. Jako nam je bitno da povećamo povjerenje građana u rad Komunalne policije, zato privilegovanih tokom akcije neće biti. Kazna za nepropisno parkiranje iznosiće 50 eura, dok će kazna za takozvano koso parkiranje biti 10 eura", istakao je Milović za lokalni Grad kulture.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније