Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

12. 12. 2018. 16:54 >> 16:29
4

PROJEKAT UNICEFA I AEM-A

Pjesma i spot za kampanju "Birajmo šta gledamo"

UNICEF-ov ambasador dobre volje Antonije Pušić, zajedno sa mladim reporterima, snimio je pjesmu i spot za kampanju medijske pismenosti "Birajmo šta gledamo", koju uz podršku UNICEF-a, sprovodi Agencija za elektronske medije (AEM).

Kako je saopšteno iz UNICEF-a i AEM-a, mladi reporteri su aktivno učestvovali u pisanju teksta pjesme, njenom snimanju i produkciji spota.

"Kao i moji drugari, pitala sam se kako riječima pokrenuti promjenu? Nakon nekoliko dana priče, druženja, smijanja i razmjene mnoštva ideja, iskristalisalo se par rečenica koje je onda Antonije vješto ‘upakovao’ i kreativno prenio naše poruke", rekla je mlada reporterka Milica Vujošević.

Miljan Vlahović je kazao da mu je tokom rada sa Pušićem, pruženo rijetko i fenomenalno iskustvo, kako u studiju u kojem su snimali pjesmu, tako i na radionicama za mlade reportere.

Šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Osama Kogali vidi aktivno učešće mladih u produkciji pjesme kampanje "Birajmo šta gledamo", kao dobar primjer za sve crnogorske medije.

"Ponosni smo što je naš ambasador dobre volje pokazao da kada radimo zajedno s mladima dolazimo do mnogo efektnijih poruka i načina da ih saopštimo", kazao je Kogali.

Kako je naveo, sigurni su da će kroz stihove i muziku poruke kampanje stići do još većeg broja roditelja, djece i mladih.

"Nadamo se da će ovaj primjer učešća mladih u medijskoj produkciji inspirisati crnogorske medije da zajedno s djecom i mladima prave programe za njih. Naše istraživanje je pokazalo da svako drugo dijete i svaki drugi roditelj u Crnoj Gori podržava ovu ideju", istakao je Kogali.

Direktor AEM-a Abaz Džafić podsjetio je da u Crnoj Gori dijete uzrasta 12‒17 godina u prosjeku provede oko osam sati dnevno ispred raznih ekrana.

"Stoga su stihovi pjesme - Tehnologija je lijepa, ali svojeglava stvar, dobar je sluga, ali zao gospodar – poziv za sve roditelje i djecu da ograniče vrijeme ispred ekrana, kao i da biraju šta gledaju, slušaju i čitaju i da o tome razgovaraju i kritički analiziraju sve medijske poruke", poručio je Džafić.

Kampanju medijske pismenosti "Birajmo šta gledamo" je, uz podršku UNICEF-a, Agencija za elektronske medije Crne Gore, pokrenula sa ciljem podsticanja razvoja medijske pismenosti djece i roditelja, kao i jačanja kapaciteta medija da prave kvalitetne medijske sadržaje s djecom i mladima i da na etički korektan način izvještavaju o svim pitanjima prava djeteta u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније