Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

12. 12. 2018. 14:16   >>  13:51

OEBS

O upravljanju municijom u Beču

Obuka pripadnika Vojske Crne Gore u upravljanju životnim ciklusom municije, kao i rekonstrukcija postojećih skladišta municije, bila je tema sastanka OEBS-a u Beču kojem je prisustvovala i delegacija iz Crne Gore.

U sjedištu Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) u Beču, danas je održan sastanak Foruma za bezbjednosnu saradnju (FSC). Sastanku je prisustvovala i delegacija iz Crne Gore, na čelu sa generalnom direktoricom Direktorata za materijalne resurse Ministarstva odbrane, Almom Ljuljanaj-Jovićević, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

"Na sastanku Foruma razmatrani su rezultati i zaključci sa sastanka Ministarskog savjeta OEBS-a. Prezentovan je i trenutni status MONDEM Programa u Crnoj Gori, te prijedlozi za buduće projekte u saradnji sa OEBS-om po pitanju sigurnog skladištenja ubojnih sredstava i rješavanja viškova zastarjele municije.

Budući projekti ovog tipa se odnose na obuku pripadnika Vojske Crne Gore u upravljanju životnim ciklusom municije, kao i na rekonstrukciju postojećih skladišta municije. Pomoć OEBS-a i drugih međunarodnih subjekata u narednom periodu će biti od velikog značaja za realizaciju ovih potreba. Nakon sastanka FSC-a, održan je i sastanak Kluba prijatelja MONDEM-a, na kojem je detaljno razmotrena tehnička informacija o MONDEM programu", navodi se u saopštenju.

Posjeta je, kako zaključuju, bila prilika da se delegacija bilateralno sastane sa predstavnicima zemalja potencijalnih donatora radi razmatranja modaliteta daljeg unapređenja saradnje u oblasti logistike.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније