Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

11. 12. 2018. 12:50 >> 16:32

U DANILOVGRADU

Počela izgradnja 68 stanova za Vojsku

U Danilovgradu je postavljen kamen temeljac za izgradnju 68 stanova za potrebe Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore.

Investicija je vrijedna pet miliona eura, a kamen temeljac postavili su premijer Duško Marković, predsjednica Opština Danilovgrad Zorica Kovačević, kao i Mihailo Volkov iz Ministarstva odbrane i Mladen Burić iz Sindikata odbrane.

"Vlada će nastaviti snažno da podržava razvojne projekte u lokalnim samoupravama", saopšteno je na sastanku premijera Duška Markovića i rukovodstva Opština Danilovgrad.

Marković i Kovačević svečano su otvorili most "Radovan Pavićević", u čiju je rekonstrukciju uloženo više od milion eura.

Najavili su da će već početkom 2019. biti raspisan ender za gradnju novog bulevara od Podgorica do Danilovgrada, vrijednog 25 miliona eura.

 

 

Zorica Kovačević: Danilovgrad će 2019. biti veliko gradilište

Predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević je naglasila da će iduća godina biti godina konsolidacije i štednje.

"To će biti godina kada će opština Danilovgrad biti veliko gradilište sa projektima, sa nivoa države i projekte koje radimo sa lokalnog nivoa. Ono što je najznačajnije jeste da ćemo naredne godine imati mogućnost da preko 150 sugrađana zaposlimo bilo u privatnim firmama koje će početkom godine osnovati svoj biznis ovdje a bilo u projektima koji su planirani za par godina“, istakla je ona.

Kovačević je rekla da je danas Danilovgrad dobio podršku za izgradnju stanova za potrebe djece bez roditeljskog staranja.

 „Takođe smo planirali da iduće godine krenemo sa rekonstrukcijom gradskog stadiona, izgradnje pomoćnog terena vrijednosti 800.000 eura. Radićemo na izgradnji stanova za potrebe penzionera koji su časno završili svoj vijek i gradili ovu Državu. Opština je odredila lokaciju, oslobodila ih komunalija, obezbijedili smo podršku Vlade u iznosu od 100.000 eura preko fonda PO i obezbijedili smo im besplatan projekat i besplatni nadzor. Znači, Danilovgrad će iduće godine biti stvarno veliko gradilište, želim da zahvalim Predsjedniku na podršci koju smo danas dobili na projektima i politikama Vlade prema ovoj opštini", kazala je ona.

Kovačević je poručila da će Danlovgrad nastaviti izgradnju putne infrastrukture, rekonstrukciju elektro mreže koja je planirana u programu CEDIS-a.

"U naredne tri godine, gdje će skoro više od polovine opštine biti rekonstruisano sa visoko – naponskom, sa visoko – naponskom mrežom stvoriće se uslovi da Danilovgrad ne treba da brine za budućnost da će veliki broj ljudi imati mogućnost da se zaposli iako je trenutno procenat nezaposlenosti 4 odsto niži od procenta koji je na nivou države, što dovoljno govori da imamo mogućnosti da građani naše Opštine koji se nalaze na Zavodu za zapošljavanje nađu svoje zaposlenje u vrlo kratkom periodu“, rekla je Zorica Kovačević.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније