Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

11. 12. 2018. 11:20   >>  11:02

VELJOVIĆ PORUČIO

Saradnjom do bržeg napretka ka EU

Crnogorska Uprava policije značajno doprinosi nadogradnji saradnje zemalja Zapadnog Balkana, saopštio je direktor policije Veselin Veljović na Generalnoj skupštini Asocijacije šefova policija zemalja Jugoistočne Evrope (SEPCA), koja je održana u Skoplju.

Veljović je kazao da je crnogorska policija svjesna važnosti snaženja dijaloga i razmjene informacija na svim nivoima i saradnje u duhu dobrosusjedstva, što predstavlja najbolju preporuku za dalji napredak ka Evropskoj uniji.

On smatra da SEPCA treba da nastavi da bude ključni faktor koordinacije, kako bi se sa strateškog nivoa pravovremeno i sveobuhvatno prepoznale prijetnje u oblasti terorizma i organizovanog kriminala u Jugoistočnoj Evropi i, shodno tome, definisalo zajedničko djelovanje i prepoznali međunarodni partneri koji bi nam bili podrška u postizanju zajedničkih ciljeva.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, tokom konferencije u Skoplju Veljović je imao bilateralni susret sa direktorom Biroa za državnu bezbjednost Makedonije Sašom Tasevskim.

Na sastanku je, kako se navodi u saopštenju, ocijenjeno da crnogorska i makedonska policija kvalitetno sarađuju, a dogovoreni su konkretni modaliteti za snažnije zajedničko djelovanje u suzbijanju, sprječavanju i dokazivanju krivičnih djela počinjenih od strane orgranizovanih kriminalnih grupa koje djeluju u regionu.

Veljović se sastao i sa direktorom Policije Albanije Ardijem Veliuem, a tokom susreta su konstatovali dobru saradnju graničnih i kriminalističkih službi, sa posebnim akcentom na rješavanje pitanja ilegalnih migracija, što je aktuelni izazov i za policije susjednih država.

„Veljović je imao sastanak i sa direktorom policije Republike Srpske Darkom Ćulumom na kojem je dogovoren nastavak profesionalne saradnje, a posebno u oblasti razmjene informacija od važnosti za suzbijanje svih vidova prekograničnog kriminala“, saopšteno je iz Uprave policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније