Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

10. 12. 2018. 14:02   >>  13:36

ZAVRŠEN PROJEKAT

Ključevi za 51 porodicu na Koniku

Ključevi za 51 porodicu, u okviru Regionalnog stambenog programa Kamp Konik–Podgorica, biće uručeni u srijedu, najavljeno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Pod-projekat MNE5 "Izgradnja 51 stambene jedinice za stanovnike Kampa Konik u Podgorici", čija ukupna vrijednost iznosi oko 1.8 miliona eura je završen.

"Kroz Regionalni stambeni program za Crnu Goru, predviđeno je obezbjeđenje sredstava za rješavanje stambenog pitanja za 6.063 osobe (1.177 domaćinstava) koja spadaju u najranjivije kategorije (osobe smještene u neformalnim kolektivnim centrima i ugroženi u privatnom smještaju, sa posebnim osvrtom na Kamp Konik)", kaže se u saopštenju Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Kako su precizirali, programom je predviđena gradnja 907 stambenih jedinica, isporuka građevinskog materijala za 120 stambenih jedinica, gradnja 50 gotovih kuća, 62 smještajne jedinice u Domu starih u Pljevljima.

"Predviđena je i kupovina stanova u Opštini Herceg Novi sa mogućnošću prošrenja projekta i na druge primorske opštine, rekonstrukcija postojećih vojnih objekata – Vojni kompleks Trebjesa za potrebe izgradnje doma za stara i odrasla invalidna lica u opštini Nikšić", napominje se u saopštenju.

Ukupna vrijednost projekta je 27.696 miliona eura, a doprinos države je 15 odsto, odnosno 4.154 miliona, a potrebna sredstva 23.542 miliona eura.

Kako se navodi, glavni donator programa je Evropska unija, a značajne novčane kontribucije osigurale su vlada Sjedinjenih Američkih Država, kao i vlade Italije, Njemačke, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske i druge.

Podršku programu, dodaje se, daju Visoki komesarijat ujedinjenih naroda za izbjeglice - UNHCR i Organizacija za sigurost i saradnju u Evropi - OSCE.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније