Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Dnevne novine ]

08. 12. 2018. 08:31 >> 08:08
9

PREDLOŽENO ZAKONOM

Zimske gume na svim točkovima

Izmjenama i dopunama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, koji je u proceduri, između ostalog, predviđeno je da u periodu od 15. novembra do 1. aprila sva putnička i teretna vozila moraju imati zimske gume na svim točkovima.

Ukoliko ovaj zakon, koji osim Vlade, mora proći i skupštinsku poceduru, bude usvojen to znači da će građani biti izloženi dodatnom trošku, jer umjesto zimskih guma na pogonskim točkovima kako je do sada važilo, sada će morati imati zimsku opremu na svim točkovima.

Kako se navodi u Predlogu ovog zakona, cilj kojim se obrađivač zakona vodio jeste detaljno i precizno uređenje oblasti bezbjednosti saobraćaja na putevima, naročito u segmentima koji su u praksi izazivali nedoumice a koje su vodile pravnim prazninama i nedorečenostima.

Razlog za donošenje ovog zakona je i potreba za otklanjanjem uočenih nedostataka u praktičnoj primjeni važećeg zakona, naročito u pogledu rada auto-škola i polaganja vozačkog ispita, kontrole stanica za tehnički pregled vozila, kao i korigovanja nedosljednosti koje se odnose na kaznene odredbe.

Predlogom zakona izvršeno je usklađivanje raspona novčanih kazni u odnosu na obilježja prekršaja kako bi se afirmisao princip prevencije u odnosu na represivnost, i podstaklo poštovanje i izmirivanje zakonom utvrđenih obaveza.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније